Bugün saat 15.00'de karayolu ile Ankara’dan Sinop’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Ahmet Cengiz’i makamında ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Bir kaç Mehmet” sözünün basın tarafından çarpıtıldığını söyleyen Bekir Bozdağ, “Hüseyin beyin açıklamalarını dikkatli okudum. Kendisiyle de bizzat konuştum. Hüseyin beyın açıklamaları basında yazılan, çizilen ifade edilen bir açıklaması söz konusu değil. Şehitlerimizin yakınlarını inciltecek bir açıklaması söz konusu değil. Bizim basınımızın her zamanki gibi maharetli bir çarpıtması söz konusu” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili bir soru üzerine de Bozdağ, “Özellikle CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK terör örgütü tarafından kaçırılmış olması vahim bir durumdur. Ben şiddetle kınıyorum. PKK terör örgütü hangi hesap ve niyetle bunu yaptıysa bu hesabı ve niyeti tutmayacaktır” diye konuştu.

MİLLETİN TAMAMINA YÖNELİK SALDIRIDIR

Terör örgününün bu olayla ilgili düşüncesinin ve niyetinin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını dile getiren Bekir Bozdağ, “Bugüne kadar terör örgütü, ortaya koyduğu bütün eylemlerde hedefine ulaşamamıştır. Bunda da ulaşamayacaktır. Bu saldırı milletin tamamına dönük saldırıdır. Milletvekilleri sadece seçildikleri ilin değil bütün Türk milletini temsil ederler. Bu açıdan bakıldığında milletin iradesine dönük bir saldırıdır” dedi.

CHP'NİN YAPTIĞI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROPAGANDASINA TBMM'Yİ ALET ETMEKTİR

Türkiye’nin terör örgütüyle ve teröristlerle mücadelesinin kararlılıkla sürdürülmekte olduğunu da ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, özellikle son zamanlarda terör örgütünün hedeflediği bütün eylemlerde başarısız olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Şemdinli olayında öyle, başka olaylarda öyle. Başarısız oldu. Bu başarısızlığını gizlemek için bir takım eylemlere de girişmiş olabilir. Sayın Aygün’ün kaçırılması belki bu açıdan da gündem oluşturmak, propaganda yapmak, başka alanlardaki başarısızlığını gizlemek için bir psikolojik propaganda amacıyla yapılmış olabilir. Ama Türkiye terörle mücadelesini devam ettirirken, güvenlik güçlerimiz canı pahasına terörle mücadele ederken, hükümetimiz ülkemizin bütün imkanlarını terörle mücadelesi için seferber ederken, TBMM’yi terör örgütünün propagandasına alet etmeye kimsenin hakkı yoktur. CHP’nin yaptığı bir noktada terör örgütünün propagandasına TBMM’yi alet etmektir. O yüzden biz TBMM’de bugün olmayacağız.

TBMM GEREKTİĞİ ZAMAN ENİNE BOYUNA TARTIŞIYOR

Gönül isterdi ki sayın Hüseyin Aygün’ün PKK terör örgütü tarafından kaçırılmasına müteakip CHP TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırma talebini geri çeksin. Çekmesi daha isabetli olurdu. Ama bu olaydan sonra bile CHP bu talebini geri çekmemiştir. Tabi TBMM elbette terör dahil ülkenin bütün sorunlarının konuşulacağı en son mercidir. TBMM, konuları gerektiği zaman enine boyuna tartışıyor, müzakere ediyor. Hükümet meclise vermesi gerektiği zaman bilgi veriyor. Bizim bundan kaçınmamız söz konusu değil. Ancak terör örgütünün saldırılarına, eylemlerine, aldığı vaziyete göre TBMM gündem oluşturmaz. TBMM kendi gündemini kendisi oluşturur.”

BU İŞ TERÖR KONUSU SİYASİ REKABETE KONU EDİLECEK BİR KONU DEĞİLDİR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir çağrıda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörün sonlandırılmasına dair bir çözüm önerisi varsa bunu açıklamasını istedi. Başbakan Erdoğan’la Kılıçdaroğlu’nun görüştüğünü söyleyen Bozdağ, “Sayın başbakanımıza ‘görüşelim, bir uzlaşma kuralım, partilerle bir araya gelelim’ dedi. O zaman başbakan da şunu söyledi, ‘olur yapalım bunu. Ama diğer partiler gelmezse biz beraber yapalım. CHP ile AK Parti biz beraber bu meselenin üzerine gidelim, taşın altına elimizi koyalım’ dedi. Ortada yoklar. Bu iş, terör konusu siyasi rekabete konu edilecek bir konu değildir” diye konuştu.

Daha önce terör örgütünün, kaymakam adayını, memurları, işçileri de kaçırdığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şöyle devam etti:

“Ailede bir operasyon yapılmaması konusunda, eşinin bir talebi var. O talep çerçevesinde bir değerlendirme yapıldı. Şu anda takip devam ediyor ama sayın milletvekilimizin hayatını tehlikeye düşürecek bir hareket söz konusu değil. Olması da düşünülemez zaten.”

Valiliğin ardından Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Parti il başkanlığına ziyarette bulundu.



MS,YÇ(İS/AAA) (FOTOĞRAF)