THY'nin tarifeli uçağıyla Kars'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı havalimanında Vali Ahmet Kara, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, daire amirleri ve partililer karşıladı. Valiliğe geçen Bozdağ, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Malatya’da yaşanan ev taşlama olayıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye’de, insanlarımızın arasındaki bağlar son derece kuvvetli. Bugüne kadar bu bağları bozmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamadı. Malatya’daki hadiseye de baktığınız zaman bireysel, iki aile arasında bir hadise olduğu çok açık. Ama hadisenin vukuundan sonra, bu hadise üzerinden iki aile arasına veya bunu daha da büyüterek toplumumuz arasına fitne sokma gayretinde olan kişilerin, özellikle sosyal medya aracılığıyla bunu yapmak isteyen provakatif yaklaşımların olduğunu da maalesef gördük. Ama vatandaşımız sağduyulu, bunlara prim vermedi. Alevi, Sünni her zaman kardeştir, kardeşçe yaşamıştır, kıyamete kadar da bu toplumda kardeşçe yaşayacaktır. Hiç kimse bu kardeşlik hukukunu bozmayı bugüne kadar başaramadı, bundan sonra da başaramayacaktır. Bu durumu Alevi, Sunni meselesine dönüştürmek isteyen gayretler ve çabalar olduğunu görüyoruz. Bu çabaları da kınıyorum."

'DÖRTYOL'DA GEREKEN YAPILACAK'

Hatay Dörtyol’da Ak Parti milletvekilinin oğlu ile polisler arasında yaşanan 'Teşhis' olayıyla ilgili olarak Bekir Bozdağ, "Onunla ilgili açıklamalar yapıldı. Hoş bir hadise değil, tasvip etmemiz de söz konusu değil. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi, gerekli soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmaların sonucuna göre gereken yapılacaktır" dedi.

'SURİYE'DE VİCDANLARI KANATAN OLAYLAR'

Suriye’de 'vicdanları kanatan' olayların yaşandığını söyleyen Bekir Bozdağ şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz Türkiye olarak ilkeli bir tavır ortaya koyduk. Şam yönetiminin halkın taleplerine kulak vermesinin doğru olduğunu, ölümlerin durdurulmasını söyledik. Bizim milletimiz tarih boyunca her zaman ilkeli durmuş, insandan, haktan, haklıdan, mazlumdan yana durmayı her dönemde gerçekleştirmiştir. Umarız Suriye’deki hadiseler kısa sürede son bulur. Orada huzur, sükun, barış yeniden egemen olur."



BA(KS/COŞ)