BEN ŞAHSEN KÜRTAJA KARŞI BİR İNSANIM


"Kürtaj" konusunda değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'nın bir hazırlığı olduğunu aktararak, "Şu anda bu hazırlığı henüz görmedik. Hazırlık bittikten sonra bakacağız ne var yok, ona göre bir değerlendirme yapacağız. Ama kürtaj konusunda sadece Türkiye değil, dünyanın bütün ülkeleri hassas. Kürtajın suç olmadığı hemen hemen, neredeyse dünyada ülke yok. Bazı ülkelerde tamamen yasak ama bazı ülkelerde 10-12-16 haftadan sonra kürtajı yasaklayan ülkeler var. Ama baktığımız zaman AB'ye üye ülkelerin neredeyse 12 haftadır, kürtajın sınırı. 12 haftadan sonra kürtaj yapmayı yasaklıyorlar. Türkiye'de de 10 haftadır. Yani bütün dünya ülkeleri Batı, ABD dahil kürtaj konusunda hassasiyet sahibidir" dedi.


Son günlerde kürtaja ilişkin tartışmaların 10 hafta olan kürtaj sınırını yeniden tartışmaya açtığını söyleyen Bozdağ, "Ben şahsen kürtaja karşı bir insanım, 10 haftadan öncesine de, 10 haftadan sonrasına da. Bana göre kürtaj bir cinayettir. Bir yetişkin insanı öldürmek istediğinizde onun kendini koruma kollama, meşru müdafa hakkı var ama anne karnında bir çocuğun kendini savunma, koruma kollama hakkı da yoktur. Onun hakkında birileri karar veriyor. Müdafa hakkı yokken, onu öldürmek bir cinayettir. Bu açından insani bir yaklaşım da değildir işin doğrusu. O nedenle devlet bu noktadaki uygulamasını elbette gözden geçirebilir, geçirmesinde de fayda var. Bu nasıl olacak? Bununla ilgili incelemeler bittikten sonra karar verilecek" diye konuştu.


GREV HAKKININ KURALLARI KANUNDA YAZIYOR


Bozdağ, Türk Hava Yolları'ndaki (THY) grevi de değerlendirerek, "Grev anayasal bir haktır. Herkes bu hakkını kullanabilir. Ama bunu kanunlara göre kullanma zarureti vardır. İş yavaşlatma, işi ağırlaştırma veya grev hakkının kuralları kanunda yazıyor. Bu kurlallara uyarsanız, o zaman bu hakkı kullanmanızı Anayasa ve yasada himaye eder. Ama THY'de çalışan bir kısım kişilerin yaptığı grev, daha sonra adını değiştirdiler, kanunsuz bir adım. THY bugün Türkiye'nin bir markası. Sadece yerel değil, dünya çapında bir markası. 180-200 civarında uçak uçuşunu iptal etti. Pek çok işadamı, öğrenci, sağlık vesaire nedenlerle randevusu, çalışması olanların zararı, ziyanı oldu. O nedenle stratejik konularda, stratejik kurumlarda, stratejik çalışmalarla ilgili alanlarda bütün ülkelerde istisnalar konulabilir. Şu anda yapılan iş haksız ve hukuksuz bir şekilde havayollarında gerçekleştirilen bu grevin Türkiye'ye verdiği zarar, ileride bu tekrar edildiği taktirde vereceği zarar da dikkate alınarak, istisna getirilmiş oldu. Yoksa grev yasaklanmış değil" dedi.


CMK'NIN 250. MADDESİNDE DEĞİŞİKLİK


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250. maddesine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Şu anda Adalet Bakanlığı'nın 1,2,3 numaralı Yargıda Reform paketleri var ve bu paketlerin içerisinde 250. madde ile ilgili de düzenlemeler var. O düzenlemelerle ilgili bugün komisyonda görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki hafta geçecek. Buna ilaveler olur mu, olmaz mı, onunla ilgili de bir takım değerlendirmeler yapılıyor, sonucunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.


(BB) (FOTOĞRALI)