Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere öğle saatlerinde Bayburt'tan Gümüşhane'ye gelen Bekir Bozdağ, ilk olarak Gümüşhane Üniversitesi’ni ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'dan bilgi aldı. Bozdağ, kampus alanında cami yapılması için de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile telefonla görüştükten sonra yardım sözü verdi.

Öğle namazını Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camisi'nde kılan Bozdağ, daha sonra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret etti.

"BİZİ TAKLİT ETMEYE BAŞLADILAR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, belediye ziyaretinin ardından gittiği Ak Parti il binasında yaptığı açıklamalarda CHP'yi eleştirdi. Ana muhalefet partisinin bir süre önce yapılan kongrenin ardından yeni politikalar uygulamaya başladığını kaydeden Bozdağ, "Yeni dediklerini biz 10 yıldır uyguluyoruz. İktidar partisini rakip görüyorlar ama iktidar partisinin nasıl çalıştığından haberleri yok. Bizi taklit etmeye başladılar” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun arkadaşlarına, “Muhafazakar ailelerin yanına giderken yanınızda mutlaka başı örtülü bir hanımefendi olsun” dediğini ileri süren Bakan Bozdağ, "Bu ikiyüzlülüktür, vatandaşı aldatmak, kandırmaktır. Nasıl riyakarlık yapacağını öğreten taktikler veriyor. Milleti aldatmak, kandırmak için yapıyorlar. Bunu yaparken de ‘Ak Parti yapıyor’ diye yapıyor. Ama Ak Parti milleti kandırmıyor ki" diye konuştu.

Partisinin icraatlarını uzun uzun anlatan Başbakan Yardımcısı, daha sonra da soruları yanıtladı. Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz Kerkük ziyaretiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Niye sürpriz olsun ki? Kerkük'te bizim kardeşlerimiz yaşıyor. Türkiye oradaki kardeşlerinin sorunlarını kendi sorunu gibi görmüştür. Onların huzursuz olması her zaman Türkiye'yi huzursuz etmiştir. Bugüne kadar oraya herhangi bir bakanımızın gitmemiş olması büyük bir eksiklik ve yanlışlıktı. Ama Sayın Bakanımız gitti ve oradaki kardeşlerimizle beraber oldu. Türkiye'nin onların yanında olduklarını birinci ağızdan söyleme imkanı buldu.”

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde devam eden operasyonla ilgili soruyu da yanıtlayan Bozdağ, " Güvenlik güçlerimiz büyük bir kararlılıkla terörle mücadeleyi sürdürüyor. Şu anda da bu kapsamda ülkemizin değişik yerlerinde terörle mücadele çalışmalarımız ve operasyonlarımız devam ediyor" demekle yetindi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Süleymaniye Mahallesi, Karaca Mağarası ve Kuran Kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Bozdağ, geceyi Gümüşhane'de geçirecek.



HY(TM/ESM)