TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte Yozgat'ta bir dizi açılış törenlerine katılan Bekir Bozdağ, 29 Ekim'in milli ve miletin bayramı olduğunu hatırlattı. Bozdağ, gazetecilerin ergenekoncu benzetmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Malesef bu bayramda Cumhuriyet Halk Partisi alternatif bir kutlamayı seçen marjinal grupların peşine takılmıştır. Biz onu ifade ettik. Milletin birliğini bozan, birlikte hareket etme duygularını zedeleyen bir yaklaşımdı. Bu bayram hem CHP'nin, hem Ak Parti'nin, hem de bütün partilerin, bütün milletimizin bayramıdır. CHP'nin sadece bizim bayramımız yaklaşımı fevakalade yanlıştır. yaptıkları doğru olmamıştır, bunu ifade ettik" dedi.

Bekir Bozdağ, PKK'lılarla kucaklaştıkları gerekçesiyle dokunulmazlıkları kaldırılması istenen milletvekilleri için hazırlanan fezleke hakkındaki bir soruya ise "Tabi süreç devam ediyor. Şu anda onlarla ilgili Mecli'se geldiği zaman Meclis bir değerlendirme yapacaktır" diye cevap verdi.

EN FAZLA DEĞERİ EĞİTİME VERİYORUZ

Yozgat'ın Çekerek İlçesi'nde Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesi ve 200 kişilik kız yurdu açılışını TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte gerçekleştiren Bozdağ, açılışta yaptığı konuşmada, hükümet olarak en fazla değer verdikleri konunun eğitim olduğunu söyledi. Bozdağ, "Biliyoruz ki bütün güç bilgidedir. Bugün bilgiye sahip olanlar dünyaya hükmedebiliyorlar. Zenginliği, gücü ve kuvveti elinde tutabiliyorlar. Madenleri olmayan, petrolleri olmayan nice ülkeler var. Bilgiden kaynaklı, teknoloji ürettikleri için dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alıyorlar. Türkiyemiz güçlü olsun, her alanda ileri gitsin, bölgesinde ve dünyasında güçlü bir aktör olsun istiyorsak bunun yolu mektepten, üniversiteden geçiyor. Bunu biliyor ve AK Parti hükümetleri döneminde her bütçe de bir numaralı bütçe ayırdığımız alan eğitim alanı olmuştur" dedi.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan okulların tamamının yüzde 35'inden daha fazlasının son 10 yıl içerisinde hayata geçirildiğini belirten Bozdağ, "Yüksek öğretim noktasında sıkıntılar vardı, 72 tane Türkiye'nin vakıf ve özel üniversitesi vardı. Anadolu'nun her yanına ünivrersiteleri yayalım istedik. Ülkemizin her yeri bilimin aydınlığı ile buluşsun, aydınlansın ve daha ileri gitsin isitedik. Bugün 168 üniversite oldu. Yozgat'ta da Bozok üniversitesi oldu. Bu anlamda gelişmeye başladı. Çekerek'te de Bozok Üniversitesi'nin bir kolu olacak, Meslek Yüksekokulu ile yüksek öğrenimi de başlatmak bize nasip olacak" dedi.

EĞİTİMDE CİDDİ ADIMLAR ATTIK

Bozdağ konuşmasının devamında ilköğretim ve ortaöğretim konularında da ciddi adımlar attıklarını belirtti. Bozdağ şöyle devam etti:

"İlköğretimlerde yatırımlar yaptık. Pek çok okulu yeniden yaptık ve bazılarını restore ettik. Böylelikle eğitimin kalitesinde de büyük bir değişimin olmasına katkı verdik. 4+4+4 ile eğitim alanında tarihi bir reforma imza attık. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bütün insanlarımız lise mezunu olacaktır. Eskiden liköğretim mezunu olacaktı, isteyenler liseyi bitiriyordu, biz zorunlui hale getirdik. Bütün insanlarımız köyde olsun, kentte olsun en az lise mezunu olacaklar. Lise kısmına devam etme imkanı bulamayanlar açık liseye devam etmek suretiyle açık liseyi bitirecekler. Böylelikle Anadolu'nun eğitim seviyesini daha ileriye götürmek için adımlar attık."



HG (AY/AAA)