Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokrasiye her defasında balans ayarını milletin verdiğini söyledi. Bozdağ, "28 Şubat'ta yapılan balans ayarı değildir. Gerçek balans ayarını halk sandıkta 22 Temmuz’da balans ayarını Kayserililer, Yozgatlılar, Sivaslılar, 75 milyon Türk milleti sandıkta verdi’’ dedi. Kamu Sen Başkanı ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Bozdağ’ın siyasi konuşma yaptığı gerekçesiyle salonu terk etti. Erciyes Üniversitesi Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nun açılışı ve ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve davetliler katıldı. Ödül töreni öncesi konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: "Demokrasi her defasında balans ayarını millet vermiştir. 28 Şubat'ta yapılan balans ayarı değildir. Gerçek balans ayarını halk sandıkta yapmıştır. 22 Temmuz’da da balans ayarını Kayserililer, Yozgatlılar, Sivaslılar, 75 milyon Türk milleti sandıkta verdi. Hatırlayın Kenan Evren, o dönemde ‘Horoz’ amblemli  MDP'yi işaret etti. Hatta aba altından sopa gösterdi. Ancak halk Anavatan partisini iktidara getirerek gerekli yanıtı sandıkta verdi. 28 Şubat balans ayarına da bakarsanız, millet balans ayarının alasını verdi’’ diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili listesinden isminin silindiğini, gazetelerin ‘Muhtar bile olamaz’ diye manşetler attığını öne süren Bozdağ, "3 Kasım’da da en büyük balans ayarını millet orda yapıyor. 27 Nisan’da da aynısını görüyoruz. 22 Temmuz’da da balans ayarını Kayserililer, Yozgatlılar, Sivaslılar, 75 milyon verdi. Demokrasilerde güç milletin gücüdür.’’

BAŞKA ÜLKELERDE 301’İNCİ MADDENİN DAHA AĞIRI VAR

Hükümetin basın hürriyetiyle ilgili somut çalışmalar yaptığını anlatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "301’inci maddenin benzeri maddeler her ülkede var. İngiltere’de, İspanya’da Avusturalya’da da var Hatta bazıları daha ağır maddeler içeriyor. Ancak uzun yıllar yargılanan mahkemelere baktığımızda 2 elin parmaklarını aştığı görmedik Biz önce bakan iznini de kaldırdık Ancak, ağzını açana 301’den dava açıldığını gördük. Bakan iznini yeniden koyduk’’ diye konuştu.

FRANSA ANAYASA KONSEYİNİ ALKIŞLIYORUZ

Fransa konseyini kendisinin ve Türk halkının alkışladığını vurgulayan Bakan Bozdağ, sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’yla ilgili Fransa Konseyi’nin kararını ise şöyle değerlendirdi: "Fransa Anayasa Konseyi’nin kararını insan haklarından yana olduğu için tarihi Meclislerin yazamayacağı için alkışlıyoruz. Üniversitede yıllar yılı başörtülüler, üniversite kapılarında hüngür hüngür ağlatıldı, siyaset bu duruma kayıtsız kaldı. Üniversiteler mahkeme kararını dayatıp haksızı haklı yaptı. Mahkemeler, özgürlükleri genişletici, ifade özgürlüğünün önünü açacak kararlar alır. Orhan Pamuk’la ilgili dosya aynı, deliller aynı ancak biri suç var diyor, öbürü takipsizlik kararı veriyor. Sonuç; kimse hukuk demesin.’’

Gazetecilerin, yazar, çizerlerin düşüncesinden dolayı cezaevinde olmasını kimsenin kabul edemeyeceğini, ancak yazar çizerlerin de başka suçlardan içeri girmesinin yanlış yorumlanmamasını isteyen Bakan Bozdağ, basınla ve düşünce özgürlüğünden dolayı cezaların kaldırılması için hükümet olarak önemli çalışma yaptıklarını, yakın zamanda cezaevlerinde düşünce özgürlüğünden dolayı yatan yazar, çizerin kalmayacağını da vurguladı.

Kamu-sen Kayseri Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk bakanın siyasi konuşma yaptığını öne sürüp toplantıyı terk etti. Konuşmaların ardından, 2011 yılında haber, röportaj, araştırma, fotoğraf ve sayfa düzeni dallarında dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MSB İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ak parti Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, daha sonra, Hilton’da ORAN (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı) 2011 Mali Destek Programına katıldı. Törende Kayserili, Yozgatlı ve Sivaslı yatırımcılara 119 proje için 35 milyon TL mali desteğe ilişkin belgeler dağıtıldı.



DÖ,VD