Memleketi Yozgat’ta Ak Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bozdağ, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısı ve terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Bozdağ, terör örgütünün millete bayramı zehir ettiğini belirterek, “Mübarek Ramazan ayı içerisinde pek çok terör eylemi gerçekleşti. Bayram, bizim inancımız gereği, dinimizin en önemli günlerinden bir tanesi. Herkes eşiyle, dostuyla, ailesiyle bayramlaşırken, hayır duasını alabilmek için yarış yaparken, terör örgütü ölüm kusmaya devam etti. Yeri geldiği zaman konuşuyorlar, bir takım laflar söylüyorlar. Söylediklerinin hepsi yalan ve iftiradan başka bir şey değildir" dedi.

Dün Gaziantep’te, bugün Şırnak'ta şehitlerin olduğunu belirten Bozdağ, "Söylenecek çok şey var. Ben buradan şunu ifade etmek isterim. Terör örgütü ve teröristler yaptıkları eylemlerle, ortaya koydukları faaliyetlerle kendilerine hangi kötü niteleme yapılırsa, hepsini, en alasını hak ediyor. Ben diyorum ki bunlar insan olamaz. İnsan olanlar; insana ait özellikleri taşıyanlar, böylesine eylemleri yapamazlar. Öldürmek için yarış içerisine giremezler. Müslüman bir insan hiç olamazlar. Çünkü Müslüman bir insan mazlum insanlara silah doğrultamaz, insanları öldüremez, öldüren ve öldürmek isteyenlere destek olamaz, ümit veremez, onların maşası, tetikçisi olamaz, insan olamazlar. Müslüman insan asla olamazlar, çünkü terör örgütünün planları, ortaya koyduğu eylemleri insanlar yapmaz. Müslüman insanlar hiç, ama hiç yapmazlar” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK

Son günlerde yaşanan olaylar ve BDP Milletvekillerinin görüntüleri hakkında da konuşan Bozdağ, “Ramazanda, bayramda yapılanlara bakın. Onun için buradan terörün diliyle terör örgütünün diliyle konuşanlara bir kez daha Yozgat’tan sesleniyorum. Nerede insanlık. Hani barış diyorsunuz, hani başka şeyler söylüyorsunuz. Türkiye’yi ve hükümeti suçluyorsunuz. Ortaya çıkan vahşete bakın. Herkes her şeyi biliyor. Biz de her şeyi biliyoruz Terör örgütü yok edilinceye kadar, terör bitince, bitirilinceye kadar Türkiye’nin terörle mücadelesi karalılıkla devam edecektir. Terör örgütü sıkıştı, içeride de dışarıda da sıkıştı. Şu anada gündem değiştirmek, başka şeyler yapmak için farklı eylemlerin içerisine girdi ve bu noktada da maalesef Türkiye’de terör örgütünün propagandası sayılacak eylemlere kimi siyasetçiler alet oluyor, bazıları bilerek ve isteyerek yapıyorlar. Bir milletvekili kaçırıldı, kamuoyu biliyor, günlerce Türkiye bunu tartıştı, ondan sonra gelince dedi ki 'arkadaşlar', 'gençler' dedi, 'bana abi dediler' dedi. Terör örgütünün propagandası mahiyetinde cümleler kurdu. Onları iyi gösterir anlamada laflar yaptı. Adeta terör örgütünün propagandasını yaptı. İşte propagandasını yaptığınız terör örgütü budur” diye konuştu.

BDP TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTISIDIR

BDP'li milletvekillerinin terör örgütü mensuplarıyla sarmaş dolaş olup, utanmadan meclise gelip konuştuklarını da belirten Bozdağ, “Sarmaş dolaş oldular, sonra Meclis'e gelip konuşuyorlar. Barışın dilinden, başka şeyin dilinden konuşuyorlar. Hangi barıştan bahsediyorsunuz. Siz öldürmekten başka bir şey bilmeyen, insan denmeyecek yaratıklara destek olan, onları kucaklayan, onlara güç veren, onların yaptıklarını öven sizler, terör örgütünün ortaya koyduğu bu vahşi cinayetlerden sonra, vahşi öldürme hadiselerinden sonra, ne yüzle milletin arasına dönüp bakacaksınız. Böyle bir şey olabilir mi? Herkes neyin ne olduğunu biliyor. BDP, PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. Terörle arasına bugüne kadar mesafe koymamıştır. Şiddeti ve terörü kınayıp lanetlememiştir" dedi.



HG (AY/AAA)