Yozgat'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sorgun İlçesi'nde 5 tesisin toplu temel atma törenine katıldı. Sorgun Belediye meydanında düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile Bakan Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Yozgat milletvekilleri, Yozgat valisi, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden Türkiye’nin IMF'ye olan borcundan dolayı boyunu bükük gezdiğini belirterek, şunları söyledi:

"O zaman hortumlanan bankalar vardı. Dünyada ekonomik kriz olmamasına rağmen Türkiye’de malasef ekonomik kriz vardı. Bu kriz neyin kriziydi. Tamamen beceriksiz yönetimlerin kriziydi. Ama dünya lideri başbakanımızla beraber Türkiye’nin çehresi değişti. Artık parası değerli, altı sıfırı atmış, pasaportu kıymetli ve dünyada gerçekten küresel bir güç haline gelen başı dik bir Türkiye var. Bakın şu anda merkez bankasının boş olan kasasını dahil biz doldurduk. Şu anda 103 milyar dolar merkez bankasının kasasında döviz var. Ayrıca IMF’den borç alırken, şu anda IMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye var. Şu anda muhalefetin hayal dahil edemeyeceği kadar yatırımlara imza attık. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait 4 binden fazla şantiyesi 3 vardiya şeklinde gece gündüz demeden çalışıyor. Bizden önceki hükümet 3.5 yıl dayanabildi. Hükümeti idare edemeyince kaçıp gitti. 3.5 yılda açabildiği tesis sayısı sadece 9 tane. Bir elin parmak sayısı kadar dahi değil. Ve ne kadar para harcandı biliyor musunuz. 8.5 katrilyon harcandı. Ama baktığınız zaman ortada hiçbir şey yok. Neticede biz ise yılda 300 tane tesis açıyoruz. Şu anda sadece DSİ’de bin 100 tesis açtık. Bunun 206 tanesi baraj. Ben sanıyordum ki, sadece İstanbul’da, İzmir’de su sıkıntı yaşanıyor . Başbakanımız, talimatıyla 49 şehre su ihtiyacını karşıladı."

2 MİLYON 400 BİN HEKTAR ALAN AĞAÇLANDIRILACAK

Bu yıl ağaçlandırma seferberliğinin biteceğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2 milyon 400 bin hektar alanı ağaçlandırmış olacağız. Gerçekten Belçika’ya yakın bir yeri ağaçlandırmış olacağız. Bozuk ormanları ıslah etmiş olacağız. Artık vatandaşa gelir getirici maden ormanları, ceviz ormanları ve bal ormanları kuruyoruz. Bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var" dedi.

MİLLETİN EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise bu ülkenin kaynaklarıyla bu ülkenin insanlarına hizmet götürdüklerini ifade ederek, "Milli gelir 234 milyar dolardan, 2011 rakamı 772 milyar dolara çıktı. İşte bu hizmetler bu paradan geldi. Gökten para yağmadı, yerden altın çıkmadı. Bekçileri değiştirdiniz, hortumcular gitti, hortumlanan bankalar kalmadı. Milletin emanetine sahip çıkıyoruz ve bu da milletin hizmetine dönüyor" diye konuştu.

10 YILDA 206 BARAJ YAPILDI

Kendilerinden önceki hükümet zamanında 3.5 yılda 9 tane eserin açılışı yapılırken kendi hükümetlerin zamanında yılda 300 tane eserin açılışını yaptıklarını kaydeden Bozdağ, "2003 ile 2011 yılları arasında toplam bin 128 tane eserini hizmete alınması sağlandı. Bunun 206 tanesi ise büyük barajlardan oluşuyor. Daha önceki yıllarda birkaç tane baraj yapınca barajlar kralı deniliyordu bazıları için ama AK Parti şu geçen 10 yılda içerisinde 206 tane büyük baraj yaptı. Biz kral falan değiliz. Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız. Türkiye’nin enerji ihtiyacı gelişen sanayisi nedeniyle, artan gücü nedeniyle, bir taraftan o ihtiyaçları karşılarken, diğer taraftan tarım alanlarının sulanmasında önemli rol oynadı. 2003 yılından 60 yıl geriye gittiğiniz zaman 1 milyon 400 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılırken, son 5 yıl içerisinde ise tam 2 milyon 400 bin hektar alan ağaçlandırıldı. Yozgat’ta ise 45 bin hektar alanda ise 56 bin 500 bin fidan toprakla buluştu" dedi. Konuşmaların ardından 5 tesisin temel atma töreni gerçekleşti.