Memleketi Yozgat’ta gelerek incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün vefat eden Yozgatlı işadamı Hakkı Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası basın mensuplarının Norveç’te 77 kişiyi öldürerek katliam yapan Anders Breivik'e verilen ceza ile ilgili sorularını cevaplandıran Bozdağ, Norveç yargısının verdiği kararın azmettirici bir karar olduğunu belirterek, "Bu karar hakkaniyetten ve adaletten uzak bir karardır. Bu karar, aşırı sağcıları memnun eden bir karardır. Yeni Breivikleri azmettirici bir karardır, tahrik edeci bir karar. 77 insanı öldürecek bir kişi, toplam 21 yıl ceza vereceksiniz. Bunu adalet kabul etmez. Tabi Norveç hukukuna göre, kanunda yazan cezanın en üst limitinden mahkeme ceza verdi, ama belli ki kanunlar adaleti gerçekleştirmeye elverişli bir kanun değil" dedi.

GAZİANTEP'TEKİ SALDIRI

Gaziantep’te meydana gelen bombalı saldırının PKK terör örgütünün yaptığının ortaya çıkmasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bu konuda kendilerinin bir tereddütünün bulunmadığın hatırlattı. Bozdağ, "Bu saldırıları gerçekleştiren teröristler, onlara destek olan, silah, maddi destek, fikri destek başka ne tür destek olursa olsun destek verenler ve bu eylemleri gerçekleştirenler ve bunları yönetenler yönlendirenler insan olamazlar. Bu güne kadar ülkemize dönük hiçbir terör örgütü netice alamamıştır. PKK terör örgütü de netice alamayacaktır, sonu diğerleri gibi olacaktır ve kökü kazınacaktır" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI

BDP’li milletvekillerinin terör örgütü mensuplarına sarılmalarının ardından gündeme gelen milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki açıklamalara da değinen Bozdağ, "Şu an da bu konuda bazı açıklamalar ve değerlendirmeler yapılıyor, bu konu TBMM’nin takdirinde olan bir konudur" dedi.



HG(FK/AAA)