Dünyada tatil yapılabilecek ender yerler arasında gösterilen Bozcaada'da turizme ulaşım çilesi damgasını vuruyor. Yaz mevsimiyle birlikte dünyaca ünlü güzelliklerini yaşamak için, tatillerinin adresi olarak Bozcaada'yı belirleyenler, Geyikli İskelesi'nde yoğunluk oluşturuyor. Bozcaada'ya gidebilmek için arabavapuru sırasına giren tatilciler, ulaşımın tek gemiyle sağlandığını öğrendiklerinde tepkilerini dile getiriyor. Üstelik araba vapurunun araç kuyruğu olmasına rağmen saatli çalışması ve iki saatte bir kalkması tatilcileri çileden çıkarıyor. Bazı tatilciler ise araç kuyruğunda saatlerce beklemekten bıkıp adaya gitmekten vazgeçip, dönüyor.

Tatilciler, Bozcaada'ya ulaşımın yaz mevsiminde tek gemiyle sağlanmasına bir anlam veremediklerini belirtirken, geminin saatsiz çalışması talebini ilettikleri Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkililerinin ise bu istekleri karşısında sessiz kaldıklarını belirterek tepki gösterdi. Bozcaada'ya gitmek istediklerini belirten tatilciler, araba vapurunun azizliğine uğradıklarını ve tatillerinin zehir olduğunu söyledi.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise, Geyikli-Bozcaada hattındaki tek gemi sıkıntısını araç yoğunluğuna göre gemiyi saatsiz çalıştırarak çözmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak yoğunluğa rağmen geminin saatsiz çalışmaması dikkat çekti. Yürükçü, araba vapurunun birisinin, talep üzerine İstanbul'a İDO'ya kiralandığını, ulaşım sorununu çözmek amacıyla Geyikli-Bozcaada hattına ikinci bir feribot tahsisi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.



BG(AÖ/SS)