Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca'nın da aralarında bulunduğu müfettişler, 4 işçinin ölümüne 9 işçinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili fabrikada inceleme yaptı.

İnceleme sırasında açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur, Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği açısından temel olarak bazı iş yerlerde sorunların olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Bakanlığın İş Güvenliği Yasa Tasarısı'nı TBMM'ye sunduğunu belirten Batur, şunları söyledi:

"Bu konudaki eksikliği görüyor ve biliyoruz. Çok sayıda müfettiş arkadaşımız denetimlerini sürdürüyor. Ancak işverenimize ve işçimize de ortak bir kısım sorumluluklar düşüyor. Daha dikkatli çalışmak zorundayız. İşverenimiz iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almak zorunda. Aksi takdirde sürekli böyle hadiselerle karşı karşıya kalıp sonra bu olayların ardından taziye sözlerini tekrar etmek zorunda kalacağız. Olay sonrası taziye sözcüklerini tekrarlamamak için işverenimiz iş sağlığı, güvenliği tedbirlerini almak zorunda."

 SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca da patlama sonrası hastanede tedavide olan işçilerden 7'sinin taburcu olduğunu söyledi. İşçilerin hepsinin sigortalı olduğunu vurgulayan Kuruca, en kısa zamanda hayatını kaybeden işçilere ölüm aylığı bağlayacaklarını söyledi. Patlamanın nedeninin hazırlanacak raporun sonunda ortaya çıkacağını ifade eden Kuruca, "Rapor ortaya çıkmadan patlamanın nedeni ile ilgili karar vermek mümkün değil. Bizler SGK yönünden bir durum var mı, onu inceledik" diye konuştu.

İŞE BAŞLADIĞI GÜN ÖLDÜ

Bu arada patlamada hayatını kaybeden 3 çocuk babası İlhami Çetin'in patlamanın meydana geldiği gün işe başladığı öğrenildi. Daha önce bir başka firmada çalışan Çetin'in işinden ayrılarak bu firmada çalışmaya başladığı belirtildi. Erkan Gölge'nin ise 3 ay önce işe başladığı eşinin 4 aylık hamile olduğu kaydedildi.