Dün Kahramanmaraş- Kayseri karayolunun 7'nci kilometresinde Ak Parti Kahramanmaraş eski Başkanı Atıf Şirikçi'ye ait Şirikçioğlu Mensucat'ın tekstil ve boya ünitelerinin bulunduğu ek binada meydana gelen patlamada işçiler Erkan Gölge (25), İlhami Çetin (40), Mehmet Nuri Özgüner (39) ve Çelebi Başkurt (45) öldü, 9 işçi de yaralandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla müfettiş incelemesi de başlatılan patlamada ölen işçilerden Erkan Gölge, Çelebi Başkurt ve Mehmet Nuri Özgüner'in cenazeleri Ulu Cami'ye, İlhami Çetin'in cenazesi ise Erkenez Mahallesi Ömer Faruk Camii'ne getirildi.

TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın da katıldığı 3 işçinin cenazesinde duygulu anlar yaşandı. Her iki camide kılınan cenaze namazının ardından 4 işçinin cenazeleri Şeyh Adil Asri Mezarlığı'nda getirildi. İşçiler, burada yan yana açılan mezarlarda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye katılan fabrikanın sahibi Atıf Şirikçi'nin de oldukça üzgün olduğu görüldü.

Patlamada yaralanan işçiler Şahin Uzun (42), Yusuf Kaya (32), Mahmut Dinler (26), Kerim Yılmaz (28), Mustafa Küçükkaya (39), Aydın Ünal (27), Yakup Kel (31), Bilal Alma (44) ve Osman Kurt'un (39) tedavilerinin, götürüldükleri hastanede devam ettiği bildirildi.