Rıdvan Budak, sendika binasında düzenlediği sendika yöneticileri ve işçilerle birlikte yaptığı toplantıda bir süre önce Tekstil İşçileri Sendikası Bossa Şube Başkanı Muzaffer Özbulut'un görevinden istifa ettiğini, Şube Sekreteri Sedat Çetin'in de sendikadaki görevinden ihraç edildiğini hatırlattı.

Rıdvan Budak, "Fabrika borçlarını ödemek için işçilerin ikramiyelerine göz diktiler. Bunu yapmak için de, çalışanları sendika değiştirmeye zorluyorlar. Yapılan baskılar sonucunda 10 işçi sendikamızdan ayrıldı" dedi.

TİCARİ İLİŞKİ İDDİASI

Tekstil İşçileri Sendikası'dan ayrılan kişilerle fabrika yöneticileri arasında ticari ilişkiler yaşandığını iddia eden Rıdvan Budak, "Sendika değişimi konusunda baskıların artmasının ardından yaptığımız araştırmalarda, fabrikanın yemek ihalesinin, sendikamızdan ihraç edilen Sedat Çetin'in nikahsız eşi Semra Güveloğlu adına kayıtlı Örnek Yemekçilik'e verildiğini saptadık. Yemekçilik şirketinin sorumlu müdürlüğünü ise Sedat Çetin'in teyzesinin oğlu ve aynı zamanda eniştesi olan Tekin Laçin'ın yaptığını belgeledik. Bu da, sendika değişimi için kimlere neler vaad edildiğini ortaya koyuyor" diye iddialarda bulundu.

"SANDIK KONULSUN"

İşverenin işçilerin sendikasını tespit etmeye yetkili olmadığını, yasal olarak müdahalede bulanamayacağını ifade eden Rıdvan Budak, "Çalışanlar, kendilerini temsil etmesini istedikleri sendikayı kendileri tercih ederler. Biz bunun için fabrikaya sandık konulmasından yanayız. İşçilerin kendilerini kimin temsil etmesini istediği o zaman görülecektir" diye konuştu.

Bossa'da imzalanan son toplu sözleşmeyi gerekçe göstererek, Tekstil İşçileri Sendikası'ndan istifa edenlerin, fabrikanın taşeronluğuna soyunduğunu öne süren Budak, şunları söyledi:

"Bizler 'ücret artışları yeterli değilse greve gidelim' dediğimizde, toplu sözleşmede imzası bulunanlardan biri de Sedat Çetin'in kendisidir. Dün işçinin hakkını gasp edip, bugün de fabrikadan ihale aldığı için sendika değişimine ön ayak olmaktadır."

Toplantıya CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar da destek verip, işçilerin hak arama mücadelesinde her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi.