Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan’ı da makamında ziyaret eden heyet üyeleri ilk olarak Saray Halı Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi de makamlarında ziyaret eden Başkan Ograsevic ve beraberindekiler Avrupa’ya göçü önlemek için Türk işadamlarını Cazin’e davet taleplerini iletti. Konuk heyet, Kapadokya gezisinde Ürgüp ve Avanos Belediye Başkanlarını da makamında ziyaret etti. Ürgüp’te çekimi yapılan 'Yer Gök Aşk' isimli dizinin film setini de ziyaret eden heyet üyeleri, Kapuzbaşı Şelaleleri gezisi sonrası, İstanbul’daki tarihi mekanların gezileri ve resmi görüşmelerde bulunmak üzere de TBMM’ye uğrayacak. Cazin Belediye Başkanı Dr.Nermin Ograsevic, şöyle dedi:

"Dedelerimizin 100 yıl önce Bosna’ya gelerek göstermiş olduğu kardeşlik ilişkilerimizi 1 asır gecikmeli de olsa yeniden canlandırma gayreti içerisindeyiz. Türkiye evimiz gibidir. Bosna Hersek ve Cazin de sizlerin bir evi vardır. Develi Belediyesi ile Cazin Belediyesinin dostane ve kardeşçe ilişkiler kurmasından dolayı memnunuz."

Sırplar'la yapılan savaşları bizzat yaşadığını belirten Belediye Başkanı Nermin Ograsevic, Cazin’de yıkılan ve harap olan 47 caminin yeniden onarılmasına çalışıldığını, İslam kültür merkezi çalışmasının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlamasının başlatıldığını belirtti. 70 bin nüfuslarının bulunduğunu belirten Başkan Ograseviç, "Büyük ağbeyimiz Türkiye’nin gelişimini örnek alıyoruz Türk girişimcileri ülkemize ve özellikle Cazin’e yatırım yapmaya davet ediyor, her alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek en kısa zamanda teknik bir heyetle Cazin ziyareti planladıklarını belirtti.



NÖ(OE/İD)