Merkez Yıldırım İlçesi Çınarönü Mahallesi Atlı Sokak’ta 26 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen olayda, kayınpederi Abdurrahim Tontaş’ın 4 katlı evinin birinci katında oturan Adem Tuncer, iddiya göre kendisinden boşanmak isteyen eşi Dilek Tuncer’i 4 yaşındaki kızı Melek ve 6 yaşındaki oğlu Melik kayınpederinin evindeyken 26 yerinden bıçaklayıp boğazını keserek öldürdü. Cinayetin ardından kanlı elbiselerini değiştirip kaçan şüpheli Adem Tuncer polis ekiplerinin tüm çalışmalarına rağmen bulunamadı.

'BİZDE BOŞANMA YOK, ÖLÜM VAR'

Olayın ardından Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten yakın akrabayı öldürmek' suçundan açılan davanın ilk duruşmasına Dilek Tuncer’in babası Abdurrahim Tontaş ile yakınları katıldı. Mahkemede konuşan Tontaş, damadının işsiz olduğu için sürekli kızıyla tartıştığını ve bazen kızına şiddet uyguladığını ifade ederek şunları anlattı:

"Ollaydan bir hafta önce kızım boşanmak istediğinde damadım ve ailesi 'Bizde boşanma yok. Ölüm var' diyerek bizi tehdit ettiler. Olay günü de kızım evine indi. Hemen ardından da damadım gitti. Yaklaşık beş dakika sonra torunum Melek bizim yanımıza gelerek annesinin öldürüldüğünü söyledi. Sanığın bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum."

'ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İÇİN BOŞANMAK İSTİYORDU'

Mahkemede tanık olarak dinlenen S.E. (32) ise Dilek Tuncer ile çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Dilek eşinden çok şikayet ederdi. Benimle bu yüzden bu konuları konuşurdu. Kendisiyle birkaç defa bir yerlere gittik, ancak arkadaşlığımız duygusal yakınlaşmanın ötesine gitmedi. Eşinden sürekli şiddet gördüğü için boşanmak istediğini söylüyordu. Ben de kendisine yardımcı olmaya çalışıyordum."

Duruşmanın ardından mahkeme diğer tanıkların dinlenmesine ve sanığın yakalama emrinin infazının beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



SB(FK/COŞ)