Merkez Canik İlçesi Gaziosman Paşa Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Sevim Ç., 6 gün önce, en küçük çocuğu 4 yaşındaki Y.Ç.'yi de alıp evden kaçtı. İnşaat işçisi Mehmet Ç. de polise giderek eşinin çocuğuyla birlikte kayıp olduğunu söyleyerek bulunmasını istedi. Sevim Ç., dün, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan eşi Mehmet Ç.'ye cep telefonundan 'Ben Kefeli Pasajı'ndayım. Eve dönmeyeceğim. Senden boşanacağım. Gel çocuğunu al' yazılı mesaj gönderdi. Sevim Ç., dün öğle saatlerinde Ulugazi Mahallesi Kefeli Pasajı'ndaki kafeteryaya, oğlu ve birlikte yaşadığı ileri sürülen 38 yaşındaki Yılmaz K. ile gelip, boşanmak istediği eşi Mehmet Ç.'yi beklemeye başladı. Yılmaz K. beklerken dışarı çıkıp sigara almak için büfeye gitti. Bu sırada kafeteryaya giren Mehmet Ç., oğlunu öpüp sevdikten sonra, belinden çıkardığı ekmek bıçağını, yanındaki oğlunun gözleri önünde, art arda eşi Sevim Ç.'ye sapladı. 1'i boğazına olmak üzere vücudunun 8 yerinden bıçak darbesi alan Sevim Ç. kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler Mehmet Ç.'yi öfkeyle tekme tokat dövmeye başladı. Bu sırada olay yerinden geçen trafik polisleri, olaya müdahale edip öfkeli kalabalığın elinden güçlükle aldıkları Mehmet Ç.'yi bölgeden uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Kafeteryadakilerin kıyafetleri ile tampon yapıp kanamasını durdurmaya çalıştıkları Sevim Ç. ise gelen ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakımda bulunan Sevim Ç.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

'SEVGİLİSİYLE GÖRÜŞÜRKEN YAKALADIM'

Gözaltına alınan ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde Cinayet Masası ekipleri tarafından sorgulanan Mehmet Ç.'nin ifadesinde, "Eşim daha önce 3 kez evden kaçtı ve döndü. Beni aldatığını düşünüyordum. Evde bir çok kez internette sevgilisi Yılmaz K. ile chat yaparken ve cep telefonuyla görüşürken yakaladım. Geçen hafta da küçük oğlumu da alarak evden ayrıldı. Ben de polise kayıp başvurusu yaptım. Cep telefonundan aradım ama cevap vermedi. Olay günü ise bana mesaj atıp Yılmaz K. ile birlikte olduklarını peşini bırakmamı ve gelip çocuğumu almamı istedi. Ben de üzerime bıçak alıp adrese gittim. Sevgilisini olay yerinde görünce çılgına döndüm. Çocuğumu sevdikten sonrada eşimi bıçakladım" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edilen Mehmet Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırılıp, uzman gözetiminde koruma altına alınan çiftin çocukları Y.Ç. ise savcının talimatıyla geçici olarak Sevim Ç.'nin ailesine verildi.



HÇ(İS/SS)