Bursa'da damat cinneti

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, ayrı yaşadığı eşi ile kayınvalidesini öldüren damat, ardından kendi hayatına son verdi.

Boyacı olarak çalışan Savaş Özer (30), iddiaya göre eşi Büşra Özer'e (25) sık sık şiddet uyguladı. Dayak sebebiyle babasının evine giden bir çocuk annesi Özer, bir ay önce kadın sığınma evine yerleştirildi.

Sırabademler Mahallesi 143. Sokak'ta yürüyen anne Nazmiye Cece (48) ile Büşra Özer'in karşılarına Savaş Özer çıktı. Savaş Özer, 2 ay önce boşanma davası açan eşiyle tartışmaya başladı. Tabanca ile önce eşine, ardından kayınvalidesine ateş etti. Sonra da aynı tabanca ile kendini öldürdü.

Nazmiye Cece olay yerinde, Büşra ve Savaş Özer ise ambulansla kaldırıldığı Karacabey Devlet Hastanesi'nde öldü. Olayın ardından cenazeler önce Karacabey Devlet Hastanesi'ne, ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Kızı ve eşi öldürülen Şahin Cece’nin “Daha dün emniyete başvurduk. Güya bizi koruyorlar” tepkisiyle ilgili olarak Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Olayın Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü olarak soruşturulduğunu belirten Balaban, aile içi sıkıntılar nedeniyle Büşra Özer’in 24 Mayıs 2012 tarihinde Bursa’daki bir sığınma evine gönderildiğini söyledi. Kaymakam Dursun Balaban, “Bir gün sonra da kaymakamlık olarak ‘Çağrı üzerine koruma’ kararı verdik. Ancak, 3-4 gün sonra gidip kızlarını Karacabey’e getirmişler. Biz bunu haber alınca ona göre tedbir aldık. Evin çevresinde kontroller yapılıyordu. Bir şüphe duyduklarında veya bir yere gideceklerinde talepleri olması halinde koruma yapılacaktı. Ancak pazara giderken herhangi bir koruma talebinde bulunmamışlar. Zaten mahkemenin de verdiği '6 aylık ihtiyati uzaklaştırma' kararı mevcuttu. Bunun ihlali halinde durum Cumhuriyet Savcılığı’na bildiriliyor ve ona göre işlem yapılıyor” dedi.