Cinayet, merkez Melikgazi İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki bir apartmanın zemin katında bu sabaha karşı saat 03.00 sıralarında işlendi. 3 çocuklu çiftten Demet Üçer'i ölüme götüren olaylar şöyle gelişti:

Aslen Niğdeli olan ve Kayseri'de pazarcılık yapan İlhan Üçer, tanıştığı Demet ile evlendi. Bu evlilikten 3 çocukları dünyaya gelen Üçer çifti arasında geçimsizlik başladı. İşsiz kalan İlhan Üçer'in iddiaya göre eşine şiddet uygulayınca araya Demet'in ailesi girdi. Üçer çifti aralarının düzeleceği umuduyla yakınlarının desteğiyle İstanbul'a göç etti. Ancak orada da geçim sıkıntısına düşen ve sık kavga eden çift yeniden Kayseri'ye döndü.

BOŞANMA DAVASI VE SIĞINMA EVİ

Kayseri'de iş bulamayan İlhan Üçer ile eşi Demet'in aralarında kavga şiddetlendi. Demet Üçer, geçen yıl çocuklarını da alarak, baba evine döndü ve Kayseri Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Buna sinirlenen İlhan Üçer, iddiaya göre, kayınpederinin evinde kalan 3 çocuğunu alıp Niğde'deki ailenin yanına döndü.

Terk edilmeyi gururuna yediremeyen İlhan Üçer, iddiaya göre tehditlere başladı. Eşinin gizli numaradan kendisini telefonla arayıp silah sesi dinlettiğini ve ölümle tehdit ettiğini söyleyen Demet Üçer, 23 Şubat 2012 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Genç kadın şikayet dilekçesinde, "Çocuklarımla görüşmek için aradığımda da 'Boşanırsan seni öldüreceğim. Ya benimsin ya toprağın' diye tehdit etti. Kendi sosyal paylaşım sitesinde de benim adımın baş harfimi kullanarak bir televizyon dizisindeki karakteri örnek alarak oradaki gibi 'rajon kullanacağını' belirtmiştir. Kendisinden şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi.

Şikayet işleme konulurken Demet Üçer, sığınma evine yerleştirildi. Burada fazla kalamayan Demet Üçer, bir temizlik şirketinde işe başladı ve ayrı ev kiraladı. Demet Üçer, boşanma davasının görüldüğü Kayseri Aile Mahkemesi'nde yarın yapılacak duruşmayı beklerken, adresini tespit eden eşi İlhan Üçer, bu sabaha karşı kapıya dayandı. Çıkan kısa tartışmanın ardından İlhan Üçer, boşanmaktan vazgeçmeyen Demet Üçer'i bıçakla öldürdü. Ardından, eşinin yakınlarını arayıp "Kızınızı öldürdüm, gelin cesedini alın" dedikten sonra ortadan kayboldu.

Ailenin haber vermesiyle eve gelen polisler, Demet Üçer'in kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Savcının incelemesi ardından ceset otopsi için morga kaldırıldı.

"DEVLET KIZIMI KORUMADI"

Demet Üçler'in babası Ahmet Güç., damadının kızını sürekli dövüp tehdit ettiğini söyledi. Ahmet Güç, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sürekli bir işi olmadığı için evine bakamıyor, sürekli kızımı dövüyordu. Geçen yıl boşanma davası açtılar. İkisini barıştırıp, Kayseri'ye getirdim. Kızım sürekli dayak yiyordu. İbrahim, 4 ay önce torunlarımı kaçırıp Niğde'ye götürdü. Kızım boşanmaması için sürekli tehdit ediliyordu. Cumhuriyet Savcılığı'na, polise defalarca dilekçe verdik. Devlet kızımı korumadı. Başbakana kızımı korumayanları şikayet edeceğim. Yarın boşanma davaları vardı. Kızımın boşanmaması için beni de tehdit ediyorlardı. Devlet kızımı korumadı. Torunlarımı devlete bırakmayacağım, ben bakacağım.''

Demet Üçler'in ablası Nursel Genç, kardeşinin koca dayağından kurtulmak için bir hafta kadın sığınma evinde kaldığını anlatarak, "Savcılığa, polise defalarca dilekçe verdi ama sonu böyle oldu. Çocuklarını yanına alıp bakmak için çalışıyordu. Boşanıp çocuklarıyla bir arada yaşamak istiyordu ama İlhan ve ailesi bizi bile sürekli tehdit ediyordu. İlhan’ın kız kardeşi geçen yıl beni de bıçaklayıp yaraladı'' dedi.