Asiye Altunay, 12 yıl önce M.A. ile evlenip Gaziantep'e gelin gitti. Çiftin burada iki kız çocukları dünyaya geldi. Daha iyi bir yaşam umuduyla Muğla'ya taşınan çift arasında, iddiaya göre zamanla şiddetli geçimsizlik başladı. Bunun üzerine Altunay, 3 ay önce, eşyaları bir kamyona yükletip, iki çocuğuyla birlikte Edremit'teki baba ocağına döndü, eşine boşanma davası da açtı.

M.A., birkaç kez eşine telefon edip, evine dönmesini istedi. Ancak genç kadın eşinin bu çağrısını reddetti. Bunun üzerine M.A., 3 gün önce Edremit'e geldi. Eşine teklifini yineleyen M.A., çocuklarını alıp, bir süre gezdirdi. önceki gün saat 19.00 sıralarında, eşine bir kez daha telefon eden M.A., evine dönmesini isteyip, konuşmak için Şehitler Parkı'na çağırdı. Parkta buluşan çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine M.A., cebinden çıkardığı komando bıçağını eşine rastgele saplamaya başladı.

YEREL GAZETECİ BİBER GAZIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kadının acı içinde feryatlarını duyan yakındaki, yerel yayımlanan Önce Körfez Gazetesi'nin muhabiri 29 yaşındaki Ateş Akaydın koşarak hemen olay yerine geldi. Önce fotoğraf çeken, ne olduğunu anlamaya çalışan Akaydın, daha sonra olaya müdahale edip M.A.'dan yaralı kadını bırakması istedi. Akaydın, bu arada elindeki bıçağı kendisine doğru tutup, tehditler savuran M.A.'ya çantasından çıkardığı biber gazını sıkıp, çevredekilerin de yardımıyla etkisiz hale getirdi. M.A., bu sırada gelen polisler tarafından gözaltına alındı.Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 8 bıçak darbesiyle yaralanan kadın, ambulansla kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

“BİR ANLIK ÖFKEMİN KURBANI OLDUM”

Böbrekleri hasar gören Altunay ameliyata alındı. Asiye Altunay'ın ameliyatının başarılı geçtiği, sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Polisteki ifadesinde, “Bir anlık öfkemin kurbanı oldum. Pişmanım” diyen M.A., ise sevk edildiği adliyede tutuklandı.