Olay geçen geçen 23 Mayıs'ta Aydınlıkevler Mahallesi Zambak Sokak'ta meydana geldi. Hurdacılık ve pazarcılık yapan İlhan Üçler, kendisini terk ettikten sonra boşanma davası açan eşi Demet Üçler'i, duruşmaya bir gün kala, yaşadıkları tartışmaların ardından bıçaklayarak öldürdü. Kaçan İlhan Üçler, polisin takibi sonucu Niğde'de yakalanarak gözaltına alındı, ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada savunması sorulan tutuklu sanık İlhan Üçler, eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, "Eve gelip mutfakta bekledim. Eşimle barışmak istiyordum. Eşim gece eve gelip başkalarıyla telefonla görüşmeye başladı. Görüştüğü bir kişiye 'Nasıl benden memnun kaldın mı?' dedi. Dayısının kızı Neslihan'la görüşürken de 'Kimseye fotoğrafını gönderme. Ben kaç kişiyle ilişki kuruyorum geride iz bırakmıyorum' diye konuştu. Annesine de 'Beni Süha'dan istiyorlar' dediğini duydum. Barışma teklifimi tekrarladım. Başkı birini sevdiğini söyledi. Tartıştık ve onu bıçakladım. Pişmanım" dedi.

Mahkeme başkanı Hakim Levent Şahin'in "Eşin Demet, olay günü cep telefonuyla en son saat 20.30'da görüşme yapmış. Sen eve 23.30'da geliyorsun, saat 24.00 gibi cinayet işliyorsun. Eşin evde telefonla kimseyle görüşmemiş" deyince sanık Üçler, "Eşim sürekli kart değiştiriyordu. Başka telefon kartı kullanmıştır. Eşim beni aldatıyordu. Eşimin başkalarıyla ilişkisini kanıtlamak için DNA testi yapılmasını istiyorum" dedi.

Öldürülen Demet Üçler'in babası Ahmet Güç de damadının sürekli yalan söylediğini, kızının kimseyle ilişkisi olmadığını, tasarlanarak öldürüldüğünü belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Savaş Yazyurt ise Demet Üçler ile bir otobüs firmasına ait akaryakıt istasyonunda bir süre birlikte çalıştığını, bu süre içeriside kendisinin bir başka erkekle ilişkisini görmediğini anlattı.

Ailenin avukatı Nülüfer Koyuncu'da sanığın tahrik indiriminden yararlanmak amacıyla sürekli yalan söylediğini, bu yalanların bir bölümünün telefon kayıtlarıyla anlaşıldığını iddia etti.

Duruşma, bazı tanıkların dinlenmesi ve telefon kayıtlarının incelenmesi için ertelendi.