İlkadım İlçesi Ulugazi Mahallesi'nde yaklaşık 8 ay önce meydana gelen olayda, 10 yıllık eşinden 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Ender Çavuş, çocuklarıyla birlikte alışverişe gitti. Akşam saatlerinde de çocuklarını anneleri Nuray U.'ya teslim etti. Daha sonra konuşmak için genç kadınla buluştu. Barışmak ve tekrar evlenmek istediğini dile getiren Ender Çavuş ile eski eşi arasında bir süre sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ender Çavuş cebinde bulunan falçatayı çıkararak eski eşinin yüzünü ve kollarını keserek yaraladı. Ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında Samsun 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Ender Çavuş,çıktığı ikinci duruşmada, "Onu sevdiğim için tekrar barışmak istedim. Kabul etmedi. Tartışma çıkınca, bana hakaret etti. Çok kızdım. Amacım ona zarar vermek değildi. Yaralamak aklımda bile yoktu. Aniden gelişmiş bir olaydır ve asla planlanmış değildir" dedi.

'ÖNCEDEN DE TEHDİT EDİYORDU'

Duruşmaya sivil polislerin korumasında getirilen Nuray U. ise, eski eşinin boşandıktan sonra sürekli kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek şunları anlattı:

"'Seni kimseye yar etmem' diyerek beni tehdit ediyordu. Kendisini şikayet etmiştim. Olay günü 2 çocuğumuzu kıyafet almaya götürdü. Akşam saatlerinde telefonla beni arayıp buluşmak istediğini söyledi. Çağırdığı yere gidince onu bulamadım. Bir süre sonra arkamdan yanaşıp beni kolumdan tutarak ıssız bir yere götürdü. Barışmak istediğini söyledi. Kabul etmedim. Cebinden falçatayı çıkartarak bana vurmaya başladı. Önceden de 'yüzüne kezzap atıp güzelliğini bozacağım' diyerek beni tehdit ediyordu. Bağırmaya başlayınca çevredekiler geldi ve beni kurtardı."

Mahkeme ifadelerin ardından Ender Çavuş'un suçunun yaralama olmadığını, sanığın boşandığı eşini öldürmeye teşebbüs ettiğini belirtip görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Çavuş'un, 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacağı belirtildi.



İA(İS/COŞ)