Olay, İlkadım ilçesi Ulugazi mahallesinde 11 ay önce meydana gelen olayda, 10 yıllık evli olan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Ender Çavuş ile Nuray U. 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Ender Çavuş, boşanmanın ardından zaman zaman eski eşine barışma tekliflerinde bulundu. Ancak Nuray U. kabul etmedi. Ender Çavuş, olay günü Nuray U.'yu cep telefonundan arayıp çocuklarına bayramlık elbise almak istediğini söyleyerek buluşma isteğinde bulundu. Bu buluşmada da barışma isteğini tekrarlayan Ender Çavuş, olumsuz yanıt alınca iddiaya göre Nuray U.'yu falçatayla yüzünden, başından ve ellerinden yaralayıp kaçtı. Yaralı kadın çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra polise giderek teslim olan Ender Çavuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİS KORUMASI İLE DURUŞMAYA GELDİ

'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan Çavuş, ağlayarak yaptığı savunmada, "Eski eşime yaptıklarımdan dolayı utanç duyuyorum. Çok pişmanım" dedi.

Polis korumasıyla mahkemeye katılan Nuray U. ise eski eşinin boşandıktan sonra kendisini sürekli tehdit ettiğini söyleyerek şikayetçi olduğunu tekrarladı. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti sanığa eski eşini öldürmeye teşebbüsten 10 yıl, eski eşinin halasının kızı 25 yaşındaki Ayşe Ç.'yi de tehdit ettiği gerekçesiyle 5 ay olmak üzere 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı.