Olay dün saat 21.30 sıralarında, Bahçelievler Mahallesi Yunus Emre Sokak'ta bulunan Bakan Apartmanı'nda meydana geldi. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir süre önce Emine Altıntabak'tan boşanan A.Ö., ayrıldığı eşinin kız kardeşinin nişanına gitti. Nişanda eşiyle tartışan A.Ö. çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

İddiaya göre A.Ö., daha sonra Emine Altıntabak'ın oturduğu apartmana giderek zemin katta bulunan dairesinin pencelerini açtı. A.Ö. pencerelerden içeri benzin döküp evi ateşe verdikten sonra kaçtı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. Bu sırada gelen E.A. ağlayarak sinir krizleri geçirdi. İtfaiye ekipleri, yangının iki farklı odadan çıktığını ve kundaklama olduğunu tespit etti.

Emine Altıntabak'ın daha önce tehdit etmesi nedeniyle eşinden şikayetçi olduğu öğrenilirken, evini boşandığı kocasının yaktığını iddia ederek şikayetçi oldu. Komşuları ise A.Ö.'yü evin etrafında gördüklerini belirtti. Polis, A.Ö.'yü ararken, olayla ilgili soruşturma başlattı.



KY(MÇ/AAA)