Olay, Erenköy Mahallesi Sevinç Caddesi'nde geçen pazar günü meydana geldi. Bir kamu kurumunda memur olan Yalçın Erginbaş, 2 yıl önce boşanıp bir yıl kadar önce de başka biriyle evlenen ve 2 çocuğunun annesi olan Iraz Ekinci'yi tabancayla ateş ederek kafasından yaraladı. Şüpheli Erginbaş olay yerinden kaçarken, kafasına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Iraz Ekinci, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ekinci'nin yoğun bakım servisinde bulunduğu ve bitkisel hayatta olduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, Yalçın Erginbaş'ın yakalanması için 15'e yakın eve baskın düzenledi. Ekipler, Erginbaş'ı dün akşam saatlerinde Eskişehir'in Alpu İlçesi'ne bağlı Bozan Beldesi'nde akrabalarına ait boş bir evde saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan Erginbaş'ın üzerinden olayda kullandığı 7.65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Yalçın Erginbaş'ın polislere sadece "Otomobille geçerken onu gördüm. Yanına gittiğimde bana tükürdü. Tükürünce kendimi kaybedip onu vurdum" dediği ve daha sonra susma hakkını kullanarak ifade vermediği öğrenildi. Erginbaş, adliyeye sevk edildi.

Adliye önünde basın mensuplarının görüntü çektiğini görünce bir süre gülen Yalçın Erginbaş bir gazetecinin "Neden vurdun?" sorusuna yanıt vermeyerek "Kolay gelsin. Sağol" dedi.