12 yıllık eşi, deri işçisi Engin Seven'den şiddet gördüğünü ileri süren bir çocuk annesi Meral Taşçı, geçen Ocak ayında, Manisa Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi. Taşçı, eşine boşanma davası açtı. Bunun üzerine eşi tarafından tehdit edilmeye başlayan genç kadın, can güvenliği için 21 Şubat 2012 tarihinde Muğla Kadın Sığınma Evi'ne nakledildi. Taşçı, iki ay sonra da eşinden boşandı. Boşandıktan sonra bir süre sığınma evinde kalan Taşçı, geçen 2 Ağustos'ta kendi isteğiyle ayrılıp, Manisa Cumhuriyet Mahallesi'ndeki annesi Nadide Taşçı'nın yanına geldi.

MİNİBÜS BEKLERKEN BIÇAKLADI

Bugün saat 11.00 sıralarında genç kadın kız kardeşi Özlem Taşçı ile alışverişe gitmek için dışarı çıktı. 75'inci Yıl Bulvarı'ndaki bir durakta minibüs beklerlerken yanlarına Meral Taşçı'nın boşandığı eşi Engin Seven geldi. İddiaya göre, Seven, boşandığı eşine tekrar bir araya gelme teklifinde bulundu. Ancak, teklifinin geri çevirmesi üzerine çılgına döndü. Engin Seven, belinden çıkardığı bıçakla çevredekilerin şaşkın bakışları arasında önce boşandığı eşini, ardından da onun yanındaki kız kardeşini yaralayıp, kaçtı.

Karın, boyun ve koluna dört bıçak darbesi gelen Meral Taşçı ile bel, kol ve bacağından yaralanan kız kardeşi Özlem Taşçı, ambulansla kaldırıldıkları Grand Medikal Hospital'da tedaviye alındı. Durumu ağır olan Meral Taşçı'nın ameliyata alındığı bildirildi. Bir yıl önce engelli bir çocuğunu kaybettiği öğrenilen Taşçı'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Polis, eşini 10 gündür takip ettiği belirlenen Engin Seven'in yakalanması için çalışma başlattı.



İK(AÖ/AK)