Eskişehir'de boşandığı eşi Yalçın Erginbaş tarafından tabancayla başından vurulan ve tedavi altına alındığı Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak ölen Iraz Ekinci'nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Iraz Ekinci'nin cenazesi 71 Evler Mahallesi'ndeki Merkez Cami'ye getirilerek tören düzenlendi. Öğle namazının ardından düzenlenen törene Iraz Ekinci'nin ikinci evlilik yaptığı eşi Selim Ekinci ile yakınları katıldı. Iraz Ekinci'nin felçli olan babası İsmail Külahlı ile üvey annesi Asiye Külahlı, cami yakınındaki bir aracın içerisinde bekledi. Yakınlarının, felçli olması nedeniyle yürüyemeyen baba İsmail Külahlı'ya kızı Iraz'ın eski damadı tarafından öldürüldüğünü söylemedikleri, kızının geçirdiği kaza sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledikleri belirtildi. Iraz Ekinci'nin kendisini öldüren eski eşinin yanında kalan kızları 9 yaşındaki Seda ile 8 yaşındaki Selin'in ise cenaze törenine getirilmediği kaydedildi.

Tören öncesinde Selim Ekinci, eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. Selim Ekinci, 9 Eylül 2012 tarihinde tabancayla başından vurulan eşi Iraz'ın dün saat 23.00 sıralarında Eskişehir Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldüğünü söyledi.

YAKINLARI KONUŞTU

Iraz Ekinci'nin amcasının oğlu Fatih Külahlı, gazetecilere kadının 5 yıl önce ayrıldığı eski eşi tarafından sokak ortasından başından vurularak katledildiğini söyledi. Fatih Külahlı, "Karşı taraftan defalarca şikayetçi olduğumuz halde tehditlerin tacizlerin yaralama eylemlerinin maalesef adalet sistemi yüzünden tıkalı kalmıştır. Temyizde bekleyen 5 yıl cezası, adam öldürmeye teşebbüsten 7 yıl cezası Yargıtay'da beklerken bu adam sokakta tutuksuz yargılanarak gezdirilirken adalet sistemi gelip bu cinayeti üstlenecek mi? Aile olarak biz savcılara, Adalet Bakanlığı'na, hakimlere ve adalet sistemine ve hukuk sistemine sesleniyoruz. Bu cinayeti gelip üstlenecek misiz? Iraz kendine yeni bir hayat kurmaya başlamıştı. İlk defa yüzü gülmeye başlamıştı. Eski eşi bu mutluluğu çok gördü. Bu fırsatı caniye hukuk sistemi, adalet sistemi vermiştir" diye konuştu.

Öldürülen kadının amcası Necati Külahlı da "Biz her bunaldığımızda devletten yardım istedik devlete sığındık. Devletimizin verdiği fırsat bu cinayeti buna işletmiştir. Eğer fırsat vermeselerdi bu cinayet olmazdı. Aynı adam benim kardeşimi yaraladı ölümden döndü, oğlumu yaraladı. Bunu durduracak kimse yok mu diye biz çok aradık" dedi.

Iraz Ekinci'nin diğer amcası Mustafa Külahlı ise Yalçın Erginbaş'ın geçen yıl kendisine otomobille çarpıp yaraladığını söyledi. Amca Külahlı, "2011 yılında bana araba ile çarparak yaraladı. Bu nedenden dolayı ben beyin ameliyatı geçirdim. Iraz öldükten sonra onu içeriye attılar. Kaç kez benim dilekçelerim var. Adalet sürünerek işliyor. Hep adalet istedik ama vuku bulmadı. Iraz'a arsenik içirmeye çalıştı ölsün diye. Sofraya getirip iç demiş. Ayrılmadan önce bunları yapmıştı" diye konuştu.

Iraz Ekinci'nin halasının oğlu Emin Topçu da "Hukuk sistemi bu tür şeylere müsaade ediyor. Maalesef biz sözün bittiği yerdeyiz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Iraz Ekinci, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.