Erenköy Mahallesi Sevinç Caddesi'nde 9 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen olayda, bir kamu kurumunda memur olan Yalçın Erginbaş, 2 yıl önce boşanıp bir yıl önce başka biriyle evlenen, 2 çocuğunun annesi olan Iraz Ekinci'yi tabancayla kafasından yaraladı. Erginbaş olay yerinden kaçtı, kafasına isabet eden tek kurşunla ağır yaralanan Iraz Ekinci Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Eski eşini yaralayan Yalçın Erginbaş, olaydan 2 gün sonra Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri tarafından Eskişehir'in Alpu İlçesi'ne bağlı Bozan Beldesi!nde bir evde saklanırken, olayda kullandığı 7.65 mm. çapındaki ruhsatsız tabancasıyla yakalandı. Erginbaş, eski eşini kendisine tükürdüğü için tabancayla  yaraladığını öne sürdü. Yalçın Erginbaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Iraz Ekici,  saat 00.30 sıralarında kurtarılamayarak öldü. Ekinci'nin cenazesinin, yapılacak otopsinin ardından Eskişehir'de toprağa verileceği belirtildi.