Akhisar'da oturan Hurhan Baykul, yaklaşık bir yıl önce, gönlünü kaptırdığı işsiz İbrahim Yıldız’a kaçtı. Birlikte yaşamaya başlayan çift ailelerini ikna edip evlendi. Genç kadının babası TIR şoförü Yalçın Baykul, kızıyla damadına maddi yardımda bulunup ev eşyaları da aldı. Ancak bir süre sonra İbrahim Yıldız alınan eşyayı sattı ve eşiyle memleketi Kars’a gidip yerleşti. Eşiyle sorunlar şiddetli geçimsizlik yaşamaya başlayan genç kadın, babasını arayıp yaptığı evlilikten pişman olduğunu söyledi. Bunun üzerine Kars’a giden Yalçın Baykul, kızını alıp Akhisar’a getirdi ve boşanma davası açıldı.

Mutlu olma hayali kurup lise eğitimini yarıda bırakan Nurhan Baykul eşinden boşandı ancak sorunları bitmedi. İddiaya göre, terk edilmeyi gururuna yediremeyen İbrahim Yıldız geçen 21 Şubat’ta eski eşinin baba evini basıp, Nurhan Baykul ile annesi Goncagül Baykul’u bıçakla yaraladı. Nurhan Baykul ile annesi, Akhisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken İbrahim Yıldız da polis tarafından gözaltına alınıp sevk edildiği Adliye'de çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

"KIZIM KAÇMIŞ OLAMAZ"

Hastanede 12 süren tedavilerinin ardından Nurhan Baykul ve annesi Goncagül Baykul taburcu edildi. Bıçaklanmasıyla ilgili sıkıntıları devam eden Nurhan Baykul, babasının evinde dinlenmeye devam etti.

Geçen 19 Nisan’da ise anne Goncagül Baykul, oğlu Mustafa Baykul’u okula bırakmak üzere evden ayrıldı. Yaklaşık 20 dakika sonra eve dönen anne, kızı Nurhan'ın cüzdandaki 30 TL’yi alıp ortadan kaybolduğunu fark etti ve polise kayıp başvurusunda bulundu.

Atatürk Mahallesi 185 Sokak numara 2’deki apartmanda oturan baba Yalçın Baykul kızının yaralarının tam anlamıyla iyileşmediğini bu nedenle kaçmasının neredeyse imkansız olduğunu ileri sürdü. Olay sırasında işi nedeniyle şehir dışında olduğunu ifade eden baba Baykul, "Eşim oğlumu okula bırakmak için 20 dakikalığına evden ayrılmış. Geri döndüğünde kızımın evde olmadığını görmüş. Annesinin cüzdanından 30 TL almış, aynı cüzdanda 900 TL vardı, kaçan biri neden paranın hepsini almasın? Ayrıca kızımın yaraları tam anlamıyla iyileşmemişti. Merdivenleri bile çıkamıyordu. Aramadığım yer kalmadı ancak kızıma ulaşamadım. Kızımın K.Y. ile cep telefonundan görüştüğünü öğrendim. K.Y.’yi aradığımda, daha önce kızımın kendisine yanlışlıkla kontör gönderdiğini. Kendisinin de kontörü geri gönderdiğini ve bir süre cep telefonundan arkadaşlık ettiklerini ancak yüz yüze hiç görüşmediklerini söyledi. Eğer kızım kaçırıldıysa yetkililerden yardım istiyorum, lütfen kızımı bulsunlar. Eğer kızım kendi isteğiyle kaçtıysa ona sesleniyorum evine dön evladım, ailen perişan durumda" diye konuştu.