istanbul’da bir gemiye düzenlenen operasyonda binlerce kaçak silah ele geçirildi. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne, Tuzla açıklarında bekleyen Libya bayraklı gemide, silah ve patlayıcı madde bulunduğu ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine polis ekipleri, boş olduğunu beyan eden gemiye operasyon düzenledi.

Alınan bilgiye göre, 20 Nisan Cumartesi günü Gümrük Müdürlüğü'ne telefonla gelen bir istihbaratta,  Libya
Al Entizar isimli gemide silah ve patlayıcı madde olduğu belirtildi. Bunun üzerine yapılan araştırmalarda, Tuzla Gemtiş Tersanesi’nde bekleyen geminin Malta’dan bakım-onarım amacıyla boş olarak geldiği, 21 Nisan'da Libya’ya gitmek için çıkış işlemi yapacağı belirlendi. 57 metre uzunluğundaki balıkçı motorunun, 21 Nisan Pazar günü çıkış işlemi boş olarak beyan edildi.

Gemiye baskın düzenleyen gümrük ekiplerinin yaptığı aramada, geminin ön kısmında yer alan soğuk hava deposunda çok miktarda gizlenmiş av fişeği bulundu. Bunun üzerine gemi, detaylı arama yapılması için Haydarpaşa Limanı 5 Nolu iskeleye çekildi.

Gemide yapılan aramada; 251 bin adet av fişeği, 5 bin adet tabanca mermisi, 990 adet demonte vaziyette pompalı tüfek, 210 adet 9 mm tabanca, 199 adet 7.65 mm tabanca, 260 adet makineli tüfek mermisi, 2 adet gaz maskesi ele geçirildi.

Yapılan aramaların ardından Libya uyruklu gemi kaptanı I.A. ile Türk vatandaşı olan S.Ç. gözaltına alındı. İki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.