Son günlerde bazı kişilerin, elektronik dolandırıcılık yaparak CHP'li Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın adını kullanıp maddi çıkar elde etmek istediği ortaya çıktı. Başkan Sındır adına sahte facebook adresi açan dolandırıcı ya da dolandırıcıların, buradan gönderdikleri mesajlarla bazı kişilerden bağış adı altında para istedikleri belirlendi. Ayrıca SMS yoluyla da Başkan Sındır'ın adı kullanılarak para istendiği, belediyeye yapılan ihbarlarla ortaya çıktı.

Başkan Sındır durumu öğrenir öğrenmez emniyet yetkililerine gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Sındır'ın; "[email protected], [email protected] ve [email protected]" dışında facebook, [email protected] dışında da email adresleri olmadığı önemle vurgulandı. Bunlar dışındaki adreslerin kesinlikle sahte olduğu ve itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, vatandaşları hiçbir şekilde dolandırıcılara inanmamaları konusunda uyararak, "Teknolojiyi kullanarak bu tür dolandırıcılık yapanlar yine teknoloji yoluyla yakalanıyor. Mesajları gönderdikleri `IP' adresleri belirlenebiliyor. Bunu yapanların kısa sürede ortaya çıkarılacağını düşünüyorum. Bu arada vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim; Benim ya da Bornova Belediyesi'nin bugüne kadar nakdi hiçbir yardım kampanyası olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Benim ya da Bornova Belediyesi'nin adını kullanarak para isteyenler, bilin ki yalan söylüyordur. Asla inanmayın. Bu kişilerin söylediklerine ya da hiçbir vaatlerine kanmayın. Ayrıca biz zaten gerekli yasal işlemleri de başlattık" dedi.



(AÖ/AK)