Boro Jet'in Van'da yaptığı çalışmalar ilgili Van Valisi Münir Karaloğlu, başkanlığında Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya, Bora Jet Genel Müdürü Kadir Peker, şirket yöneticileri ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu katıldı. Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, sivil havaalanları arasında en iyi çalışanlardan birinin Van Ferit Melen Hava Limanı olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bir milyon yolcu kapasitesini aşan bir hava limanımız var. Bizim asıl sorunumuz, Van turizmini konumlandırırken sadece Türkiye içinden değil, bölgesel düşünmemiz gerekir. Hem yurtiçindeki kısa uçuşlar hem de Van bağlantılı yurtdışı kısa uçuşları çözmeden bizim burada turizmi hayal ettiğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün değildir. Onun için çapraz uçuş dediğimiz, Van'ın çevresindeki diğer vilayetlerle lokasyon olarak çok uzak olmayan, otobüslerle 5-6 saatlik mesafelere uçakla uçma imkanı sağlayan bir imkan doğdu. Van-Tebriz, Van- Urumiye, Van-Süleymaniye ve Van-Erbil gibi çapraz kısa hatlarda Van merkezli olarak uçuşları temin edebilirsek. Hem turizmci kazanacak hem de Van kazanacak."

Bora Jet Genel Müdürü Kadir Peker ise 2 yıl önce Van merkezli uçuşlar yaptıklarını, ancak o dönemdeki Türkiye'nin ikili havacılık anlaşmalarından dolayı bir takım problemler yaşandığını söyledi. Anlaşmaların yenilendiğini belirten Peker de şunları söyledi:

"Şimdi Bora Jet olarak Van çıkışlı bir takım müsaadeleri aldık. Bu müsaadeleri almak için izlediğimiz yol şöyle. Önce Türkiye'den müsaade alınıyor. Sonra uçulacak ilgili devletten alınıyor. Başka bir devlete uçuş izni almak ciddi bir süreç fakat Türkiye'deki izinlerin büyük bir kısmı tamamlandı. Şu anda Van çıkışlı Erzurum, Trabzon yada Vanlıların talepleri doğrultusunda yapılacak olan kısa uçuşlarda bir sıkıntı olmayacak. Yurt dışı uçuşlarında da Erivan, Tebriz ve Süleymaniye'ye her gün uçuş olması için izinler alındı. Bundan sonraki aşamalarda da karşı ülkelerden de izinleri alıp uçuşları başlatabiliriz. Bora Jet olarak Van ile uzun süredir ilgileniyoruz. Ama bir gerçek var. Bu her şirketin altından kalkabileceği bir iş değil. Dolayısıyla hizmetin götürüleceği yer sizlerin katkıları ve desteği olursa sürekli olur."