Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı, art arda iki ayrı eyleme sahne oldu. İlk protestoda 22 sivil toplum örgütü ve partinin adına konuşan Güven Boğa, terör saldırı sonrasında bazı grupların BDP binalarını taşlayıp, ateşe vermesini provokasyon olarak değerlendirdi. Güven Boğa, "Bu tür povokasyonlar ve katliamlar karşısında en ucuz yol olarak, Kürt halkının hedef gösterilmesi kabul edilemez. Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Alevi, Sünni, Hıristiyan, her dilden ve her inançtan halklarımızın kardeşçe birarada yaşadığı Gaziantep'te, katliamın acılarını birlikte sarması gereken yurttaşlarımız karşı karşıya getirilmek istenmiştir" dedi.

'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganlarının atıldığı eylemde, emekli öğretmen olduğu belirtilen Yusuf Köksal, "Kahrolsun PKK" diye bağırınca, polis tarafından eylem alanından uzaklaştırıldı.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Parkta yapılan ikinci eylemde ise Türkiye Kamu- Sen üyeleri, 'Kahrolsun PKK', 'Türkiye bizimdir, bizim kalacak', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak, Gaziantep'teki patlamada ve çatışmalarda yaşamını yitiren şehitler için saygı duruşundu bulundu.

Türkiye Diyanet- Sen Adana Şube Başkanı İrfan Arabacı da şehitlerin ruhuna Kuran okudu ve dua yaptırdı. Türkiye Kamu- Sen Adana Temsilcisi Kamil Köse, Türkiye'deki kardeşliğe kimsenin gölge düşüremeyeceğini belirterek, "Bu süreçte, Türkü, Kürdü, Lazı ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu, dost düşman herkes görmelidir. Devletimiz büyüktür ve terörü de, terörün arkasındaki güçleri de alt edecek güce sahiptir" diye konuştu.

Terör saldırında çocukların da yaşamını yetirdiğine dikkat çeken Köse, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız, birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. Öncelikli terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken, susanları nefretle lanetliyoruz."

Eylemin yapıldığı sırada Yusuf Köksal isimli kişi burada da "Dindar nesil yetiştirmiyorsunuz. Bu acıların bitmesi için dindar öğrenciler yetiştirilmeli" diye bağırdı. Köksal, ikinci eyleminde de polis tarafından uzaklaştırıldı.



CK(OA/SS)