Patlamanın meydana geldiği Korutürk Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi İbrahim Alkan, eşi Dilber Alkan ile Yığınlı Köyü mezarlığında bulunan 2 oğullarının mezarlarını ziyaret etti. Türk bayrağı asılı olan yan yana mezarlarda oğulları için dua eden Diller Alkan, bombalı saldırıda ölen Süleyman'ın mezarındaki isminin yazılı olduğu tahtaya da oğlunun en sevdiği tişörtü geçirdi. Baba İbrahim Alkan, 3 çocukları olduğunu, 13 Ağustos 2007'de dünyaya gelen ve amcası Halil Alkan'ın 'Alparslan Türkeş' adını verdiği çocuklarının 12 gün sonra, 25 Ağustos 2007'de kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek, "Oğlumu amcası Alparslan Türkeş adını vermesine rağmen, nüfusa Alparslan olarak kaydettirdik. Ama kendisine Alparslan Türkeş diye hitap eden amcası Halil de bir yıl sonra öldü ve yeğeninin yanına defnettik. Patlamada yitirdiğimiz Süleyman ise Alparslan'ın diğer yanında yatıyor" dedi.

Çocuklarının kucak kucağa veya üst üste defnedildikleri söylentilerine üzülen acılı baba, "Hiç öyle şey olur mu?" diye tepki gösterdi.

DONDURMA ALMAYA ÇIKTIK

Baba İbrahim Alkan, Süleyman ile ondan bir yaş büyük ağabeyi Mehmet'e penye takım aldığını da belirterek, "Süleyman arkadaşında gördüğü, şortunun paçalarında gece parlayan bir takım beğenmişti. Aynısından iki kardeşe de aldım. Bayramda giydiler. Patlamadan bir süren önce Süleyman dondurma istediği için sokağa çıkmıştık. O sırada o korkunç olay meydana geldi. Ben, eşim ve Mehmet de yaralandık ama Süleyman'ı kaybettik" diye konuştu.

MEZARLARA BAYRAM ŞEKERİ KOYDU

Eşiyle birlikte iki çocuğunun mezarına da bayram şekeri koyan anne Dilber Alkan ise patlamada demir parçası saplanması sonucu yaralandığı boynuna takılan boyunluk ile güçlükle ayakta durabiliyor. Yürümekte zorluk çeken ve yakınlarının kollarında yavrularının mezarının başına gelen acılı anne, bir eliyle Alparslan, diğer eliyle Süleyman'ın mezarını okşayarak gözyaşı döküyor. Anne Alkan mezar başında, "Yavrularım birbirinize iyi bakın, birbirinize sahip çıkın, meleklerim" diye ağıt yaktı.



AK(OA/SS)