Foça İlçesi'ndeki Değirmenlik Caddesi'nde, geçen perşembe günü saat 08.00 sıralarında, içerisinde çoğu uzman çavuş 24 askeri personelin bulunduğu, Deniz Üssü'ne giden servis otobüsünün geçişi sırasında iki bomba patlatıldı. Çifte bombalı terör saldırısında Er Özkan Ateşli şehit olurken, 1'i sivil 11 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan, askeri servis otobüsünün şoförü Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in de beyin ölümü gerçekleşti.

Saldırıyı gerçekleştiren bombacının yakalanması için tüm deliller ve her türlü teknolojik imkanlar seferber edilirken, olayda patlayıcıların sevkini sağlayan kurye olabileceği gerekçesiyle TIR şoförlüğü yapan Şeymuz Kahraman bir gün sonra gözaltına alındı. Olaydan bir gün sonra sabaha karşı İzmir'e geldiği tespit edilen ve Menemen İlçesi'nde örgütsel dökümanlarla yakalandığı belirtilen Kahraman üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. 2005 yılında PKK terör örgütüne kuryelik yapmaktan hakkında işlem yapılan Şeyhmuz Kahraman çıkarıldığı nöbetçi mahkemece  tutuklandı.

ŞİFRELİ YAZILAR

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin,Şeyhmuz Kahraman'ı yakaladıkları TIR'da, üzerinde teslim edilecek kişinin adı ve adresi yazan, içerisinde ise örgütün şifreli yazısı bulunan bir zarf ele geçirdiği öne sürüldü. Polis, Kahraman'ın Mardin'den sınır kapısından geçerken, örgüt üyelerinden aldığı sanılan bu zarftaki yazıların şifresini çözmeye çalışıyor. Zarftaki yazılarda yeni eylem planlarının olup olmadığının ve ne içerdiğinin şifrelerin çözülmesinden sonra ortaya çıkacağı kaydedildi. Şeyhmuz Kahraman'ın polise verdiği ifadede, zarfta irsaliye olduğunu sandığını söylediği kaydedildi. Ağabeyi İstanbul'da avukatlık yapan Şeyhmuz Kahraman'da ele geçirilen zarfın üzerinde adı yazan kişinin bulunmasına çalışıldığı belirtildi.



BK(AÖ/COŞ)