27 Temmuz 2008'de Güngören'de 17 kişinin öldüğü patlamada yakınlarını kaybeden 6 kişi, 22 Temmuz 2012'de Gaziantep'in Karşıyaka semtindeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü önüne terör örgütü PKK tarafından konulan bombanın patlaması sonucu ölenlerin yakınlarını ziyaret etti. Güngörenli terör mağdurları, Gaziantep'teki bombalı saldırıda asker oğlu Onur Fikret Aker, gelini Duygu Aker, 1 yaşındaki torunu Almina Melisa Aker ile yeğeni 11 yaşındaki Sevgi İnanç'ı kaybeden Nursen Aker'le bir araya geldi. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında Güngörenli terör mağdurları gözyaşını tutamayan anne Nursen Aker'i teselli etmeye çalıştı.

Güngören'deki patlamada 8 aylık hamile eşi 31 yaşındaki Filiz İkiz'i kaybeden İlhan İkiz, grup adına yaptığı konuşmada, "Ülkemiz doğusuyla, batısıyla bir ve bütün. Bu haliyle ebruyu yansıtıyor. Memleketin bir yerine ateş düştüğünde bütün herkesin ciğeri sızlar. Bizler bunu böyle bilir ve yaşarız. Bugün de buraya bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu göstermeye, Gaziantep patlamasında ölen ve yaralananların ailelerinin acısına ortak olmaya geldik" dedi.

Sivillerin ve masum insanların hayatlarına kastedenlerin geçmişte de bebekleri katlettiğini belirten İkiz, "Buradan çocukları terör örgütlerinin içinde olan ailelere seslenmek istiyoruz. Evlatlarınızı bu vahşete alet etmeyin. Onları oradan çekmek için elinizden ne geliyorsa yapın. En başta onları o duruma düşürecek durumlara getirmeyin. Onlara sahip çıkın. Bu terör öyle bir şeydir ki en sonunda onu yapanı da bulur" diye konuştu. Konuşmasını Kürtçe sürdüren İkiz şunları söyledi: "Buradan Kürtçe de seslenmek istiyorum. Bu sorunun Kürtlükle bir alakasının olmadığını artık cümle alem biliyor. Türk ile Kürt etle tırnak gibidir. Bizlerin arasına nifak sokmak isteyenler boşa uğraşmasın. Çabaları boş. Bunun böyle olduğunu bir kez daha göstermiş olduk."

Güngören'deki bombalı saldırıda 14 yaşındaki oğulları Furkan Şentürk'ü kaybeden Sadiye-Murat Şentürk çifti de, "Bizim oğlumuz ilk patlamada yaralananlara yardım için oraya gittiğinde ikinci patlamada öldü. Biz oğlumuz adına kitap toplayıp Muş'a gittik ve sevgi kütüphaneleri açtık. Ayrımız, gayrımız yok. Bizi kimse bölemez. Tek devlet, tek bayrak ve tek milletiz. Türk-Kürt kardeştir"dedi.

Terör mağdurları, saldırının meydana geldiği Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret ederek İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin'le görüştükten sonra Gaziantep'ten ayrıldı.


ZG(AK/OA/AAA)(FOTOĞRAF)