Saat 15.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ndeki ana arterlerden olan Özler Caddesi'ndeki çok katlı alışveriş merkezi ile özel dershanenin önünde orta refüjdeki çanta vatandaşların dikkatini çekti. Çantanın içinde bomba olma ihtimaline karşı, 155'i arayıp ihbar yapıldı. Şüpheli çanta ihbarı üzerine alarma geçen polis ekipleri, caddeye ve bağlantılı sokaklara emniyet şeridi çekip, bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Çevredeki polislerin uyarısına rağmen can güvenliğini hiçe sayan vatandaşlar, emniyet şeridinin altından geçmeye çalıştı. Polisler, zaman zaman meraklı vatandaşları uzaklaştırmakta zorlandı. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı polis, sinyal kesici jammer cihazını çalıştırıp, orta refüjde duran çantanın yanına bıraktı. Çantayı uzaktan kontrol eden bomba imha uzmanı, daha sonra fünye yerleştirdi.

POLİSTEN MEGAFONLU UYARI

Artan kalabalık nedeniyle çalışmakta zorlanan bomba uzmanı polisler, megafonla anons yaparak vatandaşların ve çekim yapan gazetecilerin uzaklaşmasını istedi. Megafonla yapılan uyarının ardından bölgede kısa süreli sessizlik yaşandı. Çevredeki sessizliği, büyük bir gürültüyle patlayan fünye bozdu.

Patlamanın ardından parçalanan çantanın yanına giden bomba imha uzmanı, son kontrollerini yaptı. Uzman polisin dikkatlice açtığı çantadan bir tane portakal çıktı.

Yaklaşık 30 dakika taşıt ve yaya trafiğine kapatılan caddede, güvenlik şeritleri sökülüp, hayat normale döndü.