Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu'da yaşayan Güneydoğu, Kıbrıs Barış Harekatı ve Kore gazilerinin motivasyonunu arttırmak ve hayatlarının öğrencilere aktarılmasını sağlamak amacıyla 'Gazilerimizin örnek hayatı' adlı proje başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nü de dahil edildiği proje, bugün Bolu Endüstri Meslek Lisesi'nde başlatıldı. Lisenin toplantı salonunda düzenlenen konferansa Vali İbrahim Özçimen, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür vekili Rasim Ünal, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Siteler Camisi İmamı Nizamettin Perçin, şehitlik ve gazilik ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Şehit olmanın her kişiye nasip olmayacağını söyleyen Nizamettin Perçin, ay yıldızlı bayrağa sarılı cenazesi gelen şehitlerin cennete gideceğini söyledi. Nizamettin Perçin'in verdiği bilgiler karşısında salonu dolduran bazı öğretmenler ve şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ÇATIŞMA ANINI ANLATIRKEN AĞLADI

Vatani görevini yaptığı Kars'ın Kağızman İlçesi'nde terör örgütü ile girdikleri çatışmada yaralanarak gazi olan Halil Mazlım, çatışma anını gözyaşlarıyla anlatırken, salonu dolduranlar da duygulanarak ağladı. Halil Mazlım, "Çok zor günler geçirdim. Vatani görevimi yaparken girdiğimiz bir çatışmada yaralandım. Yanımdaki silah arkadaşım ise şehit oldu. Beni şehit olan arkadaşımla yan yana yatırdılar. Şu anda o güne geri döndüm. Sizin içinizde en çok sevdiğimiz anneniz, babanız ya da ailenizin yakınından biri ölmüş müdür? Eğer ölmüşse eğer işte bu insanlar bilir. Eğer gerçekten siz bize sahip çıkarsanız, gerçekten biz üzülmeyiz. Şehitlerimizin ruhu her zaman şad olur. Vatan bize şans oyunlarından, çekilişlerden, oradan, buradan verilme bir şey değil. Dünyada ve hiçbir yerde eşi benzeri olmayan bir yer burası. Canımızla kanımızla bu vatanı kazandık. Biz bir olduğumuz, birlik olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Kimse bu vatanı bölüp, parçalayamaz" dedi.

BARLARDA PAVYONLARDA EĞLENEREK BU VATANA SAHİP ÇIKILMAZ

Kürsüye çıkan Vali İbrahim Özçimen salonda bulunan bir şehit annesinin ağladığını görünce konuşmakta güçlük çekti. Gözleri dolan Özçimen, "Güzel yetişmeniz için her türlü fedakarlığa hazır olduğumuz değerli gençler. Sokaklarda gördüğümüz gençlerde bir laubalilik seziyoruz. Sanki gazimizin söylediği gibi sokakta bulmuşuz bu vatanı. Parklarda eğlenerek, barlarda pavyonlarda eğlenerek, gezerek vatana sahip çıkabilecekmişiz gibi bir hava var. Bu eksiklik hissedildiği için bu proje ortaya çıktı. Arzu ettik ki bu vatan kendiliğinden olmadı, okullar kendiliğinden olmadı, biz bu makamlara kendiliğimizden gelmedik. Buraları parçalayıp, yutup elimizden almak için yüzlerce, binlerce defa bütün düşmanlar birleştiler ve defalarca saldırdılar. Bu bin sene önce de böyleydi, bin senedir de böyle" diye konuştu.

BİR GÜN BİZİ DE ÇAĞIRIRLARSA HAZIR OLMAMIZ LAZIM

Vali Özçimen sokaklarda şuursuzca yaşayarak vatana sahip çıkalamayacağını açıklayarak, şöyle devam etti:

"Savaş aslında devam ediyor. Çanakkale'yi biliyoruz ama Kıbrıs var. Güneydoğu'da resmen bir savaş var. Büyük ölçekli devam ediyor. Her gün toprağa şehitler veriyoruz. Kolu, kanadı, gözünü vermiş insanlar bunlar. Bu insanlar sizlerin karşısına geliyor. Arzu ediyoruz ki siz genç yaşta onlarla mülaki olasınız. Kimseyi suçlamam, kimseyi de kendimden küçük görmem ama gençlerimiz biraz daha vatan, millet, tarih, bayrak konusunda şuurlansınlar. Buna ihtiyaç var. Sokaklarda şuursuzca başıboş yaşayarak vatana sahip çıkamayız. Bir gün bizi de çağırırlarsa hazır olmamız lazım. Ne olarak; önce ruh olarak, yürek olarak. Yürek kuvveti, bilek kuvvetinden daha az önemli değildir. Ondan sonra sizin bileğiniz de güçlendirilir, idman yaptırılır, iyi atış talimleri yaptırılır ama önce yürek gücü gerekir. Bu anlamda bu projeyi yaptık."

Vali Özçimen'in konuşmasının ardından bir öğrenci şehit annelerinin elini öperek çiçek hediye etti.



MY,KY(MÇ/AAA)