Kaza, saat 15.00 sıralarında D-100 Karayolu Çaydurt Mevkii'nde meydana geldi. Bolu'dan Ankara yönüne giden Ahmet Köse yönetimindeki 14 KL 635 plakalı otomobil, yol yapım çalışması nedeniyle daraltılan ve dubalarla ayrılan yolda hatalı sollama yapınca karşı şeritten gelen ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 BT 3425 plakalı otomobille çarpıştı. Savrulan iki otomobile de karşı şeritten gelen İbrahim Çaylak yönetimindeki 14 AP 438 plakalı TIR çarptı. TIR'ın çarptığı otomobillerden biri refüje savrulurken diğeri de TIR'ın önünde sürüklendi.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil ve polis ekibi sevk edildi. İki otomobil içerisinde sıkışanların olduğu belirtilerek Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden de yardım istendi. Kazada TIR'ın kafa kafaya çarpıştığı araçta bulunan sürücü, kaza kırım ekibi tarafından araçtan güçlükle çıkarıldı. Kazada otomobil sürücüsü Ahmet Köse ve kimliği öğrenilemeyen bir kadın yaşamını yitirirken Mehmet Kızılten, Seher Kızılten ile kimliği öğrenilemeyen otomobil sürücüsü yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları Köroğlu Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. TIR sürücüsü İbrhim Çaylak ise kazayı yara almadan atlattı.
Kazanın ardından olay yerine gelen Ahmet Köse'nin yakınları sinir krizi geçirdi.

Kaza yerinde toplananlar yol yapım çalışmasını yapan firma yetkililerine yolun aylardır bitirilemediğini ve tedbir alınmadığını iddia ederek tepki gösterdi. Kaza sonrası D-100 Karayolu yaklaşık bir saat araç trafiğine kapatıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.


MY(MÇ/SS)