Tanju Özcan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesinde, 2011 yılı içerisinde, Bolu Belediyesi ile LED Market Reklam firması arasında 311 bin 520 liralık hizmet sözleşmesi imzalandığını hatırlattı. Firmanın sahibi Hakkı Suat Güner'in Ak Parti Bolu Milletvekili Mehmet Güner'in yeğeni olduğunu, Ak Parti kurucu üyeleri arasında olan Mehmet Güner'in eşi Habibe Güner ile akrabalık ilişkisi bulunduğu belirten milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz ile Mehmet Güner'in bir dönem ortak ticari faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Özcan, "Tüm bu birbiriyle iç içe geçmiş ticari ilişkiler, verilen reklam ihalesini ve ödenen bedeli şaibeli konuma düşürmektedir" dedi.

Yapılan araştırmalar sonucunda 10 metrekarelik, en kaliteli LED ekranların yaklaşık 40-50 bin dolar olduğu görüşünü savunan Tuncay Özcan, belediyenin firmaya ödeyeceği reklam ücreti yerine kendisinin alacağı birkaç ekranla reklam yapabileceğini, ayrıca firmaların talepleri üzerine yapacağı reklamlarla gelirlerini arttırabileceğini ifade etti. Özcan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması isteğiyle şu soruları yöneltti:

- Belediye başkanlığı yapmış bir Başbakan olarak, Bolu ilinde yapılacak birçok hizmete kaynak sıkıntısı çekilirken, bu harcamanın yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu olay sizin belediyecilik anlayışınıza uygun mudur?

- Bu ihalenin verildiği kişinin, eski Ak Parti Bolu milletvekili Mehmet Güner ve partinizin kurucu üyeleri arasında bulunan Habibe Güner ile yakın akraba olmasını nasıl karşılıyorsunuz? Sizce bu masum bir tesadüften ibaret midir?

- Bolu halkının çok büyük tepkisine neden olan, belediyenin bu ihalesi hakkında, başta İçişleri Bakanı olmak üzere yetkilileri görevlendirecek misiniz?

-Bu şartlar altında mevcut belediye başkanını bir dönem daha aday göstermeyi düşünüyor musunuz?

"CİDDİYE ALMIYORUZ"

Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, Tanju Özcan'ın soru önergesi vermesinin kendileri için gurur olduğunu söyledi. Tanju Özcan'ın bu konuyla ilgili önerge vermesinin, söylediklerinin yalan olduğunun göstergesi olduğunu öne süren Başkan Yılmaz, "Gevezelikle bir yere varılmaz. Biz onu konuşsun diye serbest bıraktık. Söylediklerinin ve bunu Meclis'e taşımasının bizim için bir önemi yok. O her zaman konuşan biri olarak istediğini yapsın. Biz onun yaptıklarını ciddiye almıyoruz" dedi.