Derince İlçesi İbni Sina Mahallesi Pirireis Caddesi'nde meydana gelen olayda, işçi emeklisi Rasim Kurt'un diş hastanesine, oğlu Fatih Kurt'un da iş başvurusu için Gebze'ye gittiği sırada, Güler Kurt ile gelini Hatice Kurt evde, boğazları kesilerek öldürüldü. Çifte   cinayetin ardından yapılan soruşturma kapsamında Güler Kurt’un kızkardeşinin oğulları Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu, Uğur Ulus ve Murat Kilitçi gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından, şüphelilerin Darıca İlçesi'nde Veli Özel'i de  öldürdükleri ortaya çıktı.

Bugün Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanıklar   Uğur Ulus, Murat Kilitçi, Muhammet Mutlu ve Mevlüt Mutlu hazır bulundu.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Duruşmada sanıklardan Uğur Ulus, 2 kadını tutuklu sanık Mevlüt Mutlu'nun öldürdüğünü ileri sürerken, Darıca İlçesi'nde Veli Özel'i ise kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle öldürdüğünü söyledi. 

Diğer sanık Murat Kilitçi ise kendisinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek, paraya ihtiyaçları olduğunu, hırsızlık için girdikleri evde çifte cinayeti Mevlüt'ün işlediğini, kendisinin ise sadece arabayı kullandığını ve suçsuz olduğunu öne sürdü. 

Son olarak savunması alınan Mevlüt Mutlu ise, kadınları Murat Kilitçi ve Uğur Ulus'un bıçakladığını, daha sonra da kendisini 'kimseye söylememesi' yönünde tehdit ettiklerini  ileri sürdü.

ADALET YERİNİ BULACAK


Sanıkların savunmasının ardından konuşan baba Rasim Kurt, cinayeti planlayanların Muhammet ile Mevlüt olduğunu, oysa eşinin ikisini de büyüttüğünü ve kendi evlerinde zaman zaman kaldıklarını söyledi. Olaydan sonra Muhammet'in kendi evlerine geldiğini söyleyen Rasim Kurt, "Muhammet ve Mevlüt benim evimde kaldılar. Durumları kötü diye bir yıl kira bile vermediler. Muhammet'e zor zamanında 500 dolar borç verdim. Eşimin cüzdanından da 200 TL para almışlar. Bunlar teyze katili ve tüm tutuklu sanıklardan şikayetçiyim. Adaletin yerini bulacağından eminim" diye konuştu. 

Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanıklardan Murat Kilitçi’nin adli tıp kurumundan cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasına karar vererek mahkemeyi 5 Temmuz 2012 tarihine erteledi.

EA(MB/COŞ)