Ceylanpınar'a 8 kilometre uzaklıktaki Maden Köyü yakınlarında koyun otlatan çobanlar, dün öğle saatlerinde Cırcıp Deresi yakınlarında bir kadın cesedi gördü. Boğazı kesilmiş cesedi gören çobanlar, durumu telefonla güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, dere kenarında boğazı kesilmiş ve vücudunda kesikler bulunan genç kız cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede cesedin üniversite sınavına hazırlanan Naile Çatak'a ait olduğu saptandı. Ailesine de teşhis ettirilen genç kızın cesedi, Ceylanpınar Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Burada yapılan ön otopside, genç kızın kalbi ve göğsünden 8 bıçak darbesi aldıktan sonra boğazı kesilerek öldüğü belirlendi ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ceset Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSU YAPMAMIŞ

Genç kızın cesedinin bulunmasının ardından yapılan araştırmada, Naile Çatak'ın 1 gün önce kaybolduğu ve ailesinin kayıp başvurusu yapmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine genç kızın babası Mehmet, annesi Hazal ile bazı yakınları gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen genç kızın ailesi, "Kızımız kaybolunca, dedikodu olur diye polise başvurmadık ve kendi imkanlarımız ile aradık. Sabaha kadar ilçede bakmadığımız yer kalmadı, ama bulamadık. Sabah saatlerinde de cinayet olduğunu öğrenince şoke olduk" dedi.

Genç kızın annesi Hazal Çatak ise kızının salı günü sabah saatlerinde dershaneye gitmek üzere evden ayrıldığını ve öğle saatlerinde dönmesi gerektiği halde eve gelmediğini söyledi. Çatak, "Öğleden sonra eşim eve gelince Naile'nin gelmediğini söyledim. Cep telefonunu aradık, ama cevap alamadık. Öğleden sonra dershane arkadaşları ve yakınlarımıza sorduk, ama kimse yerini bilmiyordu. Dedikodu olur, kızımızın adı çıkar düşüncesiyle polise gitmedik ve akrabalarımız kendi imkanları ile aradı. Gece mezarlığa, hastaneye, her yere baktık ama bulamadık" diye gözyaşı döktü.

TÖRE CİNAYETİ ŞÜPHESİ

Genç kızın eve gelmemesine rağmen ailesinin kayıp başvurusunda bulunmaması, güvenlik güçlerini Naile Çatak'ın töre cinayetine kurban gidebileceği yönünde kuşkulandırdı. Bunun üzerine yoğunlaştırılan çalışmalarda, genç kızın çok sayıda yakınının ifadesine başvuruldu. Ancak ifadesi alınan yakınları, genç kızın kaybolduğunu ve yaptıkları aramalara rağmen bulamadıklarını söyledi. Güvenlik güçleri, çevresinde sessiz ve sakin birisi olarak tanınan Naile Çatak'ın, töre cinayeti mi yoksa erkek arkadaş kurbanı mı olduğuna yönelik çok yönlü olarak araştırma başlattı.

ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ

Soruşturmayı yürüten Ceylanpınar Cumhuriyet Savcısı, genç kızın ilçe merkezinde kaybolduğunu belirterek cinayeti jandarma ve polisin birlikte aydınlatılmasını istedi. Bunun üzerine savcılığın talebi doğrultusunda Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun talimatı ile Ceylanpınar'a özel bir ekip görevlendirildi. Cinayeti Büro Amiri'nin başkanlığındaki özel ekip, gece Ceylanpınar'a gelerek inceleme başlattı.

150 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Şanlıurfa'dan gelen özel ekip, gece boyu genç kızın akrabaları, dershane arkadaşları ve erkek arkadaşlarından oluşan 150 kişiyi sorguladı. 150 kişi, alınan ifadelerinde genç kızı görmediklerini iddia ederken, Çatak'ın neden ya da kim tarafından öldürüldüğü konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Polisler, genç kızın şüphelendikleri bazı yakınları ile arkadaşlarının otomobilleri ve evlerine de giderek inceleme yaptı. Otomobil ve evlerde polis tarafından yapılan kriminal incelemelerde elde edilen bulgular araştırılmaya başlandı.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis ve jandarma tarafından çok yönlü soruşturma devam ederken, cinayetle ilgisi olmasından kuşkulanılan 1'i kadın 7 kişi gözaltında tutuluyor. Kimlikleri açıklanmayan şüphelilerin, Naile Çatak'ın akraba ve arkadaşları olduğu iddia edilirken, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda yeni gözaltılar olabileceği ileri sürüldü.

ÇATAK AİLESİNİN EVİNDE HÜZÜN VAR

Adli Tıp Kurumu'na gönderilen genç kızın cesedini almak üzere babası ve yakınları Adana'ya giderken, çok sayıda kişi de Çatak ailesinin yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine geldi. Çatak ailesinin yaşadığı sokakta cenazenin gelmesini bekleyen yakınlarının ağzını bıçak açmazken, "Kim neden öldürdü bilmiyoruz" yorumunu yaptılar. Adana'dan akşam saatlerinde geleceği öğrenilen genç kızın cenazesinin, gece veya yarın defnedileceği öğrenildi.



(HK/BT)