Olay geçtiğimiz Cumartesi günü 17.00 sıralarında Gebze Kent meydanında bulunan Mustafa Paşa Camii önünde meydana geldi. Henüz kimliği öğrenilemeyen 20 yaşlarındaki bir kişi, yolda yürüyen 19 yaşındaki Feyyaz Batur'a elindeki kesici aletle saldırdı. Gebze Kent Meydanında onlarca kişinin gözleri önünde elindeki kesici aletle Feyyaz Batur'un boğazını kesen şüpheli, olay yerinden hızla kaçarak uzaklaştı. Boğazına aldığı darbe ile kanlar içersinde kalan Feyyaz Batur, bir kaç adım attıktan sonra yere yığıldı.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Çevreden geçen vatandaşlar bu dehşet sahnesi karşısında şoke olurken, yaralı Feyyaz Batur'a ilk müdahaleyi o sırada olay yerinden geçen AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur'un danışmanı Cengiz Gürkan yaptı. Yaralı genç yapılan ilk müdahalenin ardından 112 Acil Servis ambulansıyla Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından hayatitehlikeyiatlattığı belirtilen Feyyaz Batur yoğun bakıma alındı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ SAPTANDI

İşitme engelli Feyyaz Batur'u onlarca kişinin gözü önünde elindeki kesici aletle boğazından bıçaklayarak ağır yaralayan ve olaydan sonra yaya olarak kaçan şüpheliyi yakalamak için Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı araştırma başlattı. Polisin çevrede bulunan işyerlerindeki güvenlik kameralarından kaçan şahsın kimliğini tesbit ettikleri ve yakalanmasının da an meselesi olduğu belirtildi.



BK(MB/COŞ)