Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan ve dün sabahtan itibaren etkisini iyice arttıran şiddetli lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. 64 yaşındaki Kin Watson ile eşi 62 yaşındaki Christian Mary Watson da Yalıkavak Beldesi Küdür Yarımadası koyunda tonozdan kurtularak sürüklenip, karaya oturan 16 metrelik İngiliz bayraklı 'Drakes Drum' adlı yatlarını kurtarmak isterken kabus dolu dakikalar yaşadı. Canlarını kurtarmak için üzerlerindeki kıyafetlerle denize atlayan Kin Watson ile eşi Christian Mary Watson çiftinin yanlarında bulunan köpekleri Jack, yaşanan felaket sırasında sahiplerine yaptığı yardım ile Bodrum ve Türkiye'nin gündemine oturdu.

Jack Russel cinsi 6 yaşındaki Jack'i görmek isteyen Bodrumlular, bu sabah saatlerinde Yalıkavak Beldesi'ne akın ederek sahipleri ile birlikte karaya oturan yatı kurtarma çalışmalarına malarına katılan Jack'i izleyip, sevdi.

JACK, HAYRAN BIRAKTI

Jack, bugün de erken saatlerde başlayan şiddetli fırtınanın etkisiyle güçlükle sürdürülen ve halen devam eden yatı kurtarma çalışmaları sırasında araçtan halat getirdi, bota binerek tekneye gidip, sahiplerine ve kurtarma ekibine yardımcı oldu. Fırtınanın yan yatırdığı yata bağlı halatın ucuna yine dakikalarca asılarak, sahipleriyle birlikte çabaladı.

İNGİLİZ ÇİFT TÜRKİYE AŞIĞI ÇIKTI

İngiltere'nin Playmouth kentinden ilk kez 25 yıl önce geldikleri Bodrum ve Ege kıyılarına aşık olduklarını belirten Kin Watson, 10 yıl önce de Göçek ve ardından Yalıkavak Beldesi'ne yerleşerek Türk vatandaşlığına geçtiğini ve Kenan Kahraman adını aldığı söyledi. Yalıkavak ve Göcek'te açtığı atölyelerde yat bakım ve onarımı yaptığını söyleyen Watson, şunları anlattı:

"Bizler Türkiye aşığıyız. Yılın 6 ayı denizlerdeyiz. Köpeğimiz Jack ise üç aylıktan bu yana yanımızda ve dünyanın dört bir yanında denizleri gezdi, çok iyi bir denizci eğitimi aldı. Teknemizin kaptanı da sayılır. Çünkü teknede seyahat sırasında tam bir denizci gibi davranıyor ve bize yardım ediyor. Bu, kurtarma çalışmasına katılışı ilk değil. Buna benzer bir olayı Yeni Zelanda kıyılarında yaşadığımızda o zaman da tekneyi ve canımızı kurtarmak isterken bir an olsun yanımızdan ayrılmadı, bize her konuda yardım etti. Ayrıca Jack çok korkusuz bir köpek. O teknede olduğu sürece kimse bu tekneye yanaşamaz. Tekneyi inanın bizden daha çok sahipleniyor, çünkü bu yat onun evi."

Jack ile ilgili haberleri bugün gazetelerde görünce çok sevindiklerini belirten Kin Watson, "Ancak o meşhur olmayı çoktan hak etmişti. Çocuğumuz yok o bizim herşeyimiz, tek evladımız" dedi.

İngiliz çift bugün öğleden sonra olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekiplerine kaza ile ilgili ifade verdi. Akşam saatlerinde fırtınanın şiddetini arttırması nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verildi.



YA(AÖ/SS)