Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 11 Eylül 2012 tarihinde meclise sunulan, Hayvanları Koruma Yasası'nda değişiklik öngören tasarı, hayvanların aleyhine maddeler içerdiği gerekçesiyle Bodrum'da da protesto edildi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen eyleme yaklaşık bin kişi destek verdi. Bazı hayvanseverler köpeklerini de yanlarında getirdi. Köpeklerini sıcak hava nedeniyle şemsiye ve güneşlikli özel tasmalarıyla taşıyanlar oldu. Hayvanseverler ellerinde 'Hayvansız dünya olmaz', 'Bize yardım edin', 'Hayvanlar da canlıdır', 'Yaşam hakkıma dokunma', 'Masum hayvanları öldürmek için harcayacağın zamanı, dağdaki teröristleri öldürmek için harca', 'Göz göre göre ölüm yasasına 5199 hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

Bilge Contepe, 7 yaşındaki 'Zeytin' adlı köpeği ile eyleme katıldı. Zeytin de tasmasında 'Yaşama hakkı istiyorum', 'AKP bunu da mı yapacaktı', 'Ölüm yasasına hayır', 'Canlılara eşit, özgür yaşama haktır' yazılı küçük pankartlar taşıdı.

Sloganların da atıldığı eylemde alkışlarla, tasarı değişikliği protesto edildi. Basın açıklamasını yapan Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi İrem Verdön, Türkiye'nin başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin içinde olduğunu savunup, hayvanseverler için endişe yaratan tasarı maddelerini okudu. Verdön, "Hayvanseverlerin beklentisini karşılamayan, kanun tasarısının geri çekilmesini, doğanın bütünlüğü ve yaşam hakkı ilkeleri gözardı edilmeden hazırlanacak, öldürmeye değil yaşatmaya yönelik bir yasa tasarısının yapılmasını istiyoruz" dedi.



NK(AÖ/SS)