1990- 1999 yılları arasında Bodrumspor Kulübü Başkanlığı yapan ve 8 yıl önce müteahhitlik yapmak için Cezayir'in Algiers kentine yerleşen, ancak sanat yaşamından kopmayan 47 yaşındaki Ahmet Demirel, 'Denize Döktüm' ve 'Ağaçlar Ayakta Ölür' adlı albümleri ile ülkede hit oldu. Birçok Cezayir gazetesi, magazin dergisi ve televizyon Demirel'in şarkılarına ve eserlerine geniş yer verdi. Demirel'in bilbordları Cezayir caddelerini doldurdu. Demirel'in, içerisinde 'Sevginin Yazı, Neden, Sesin Titriyor, Nazlı Yarim, Non Enfance ve Denize Döktüm' şarkılarının yer aldığı albümü müzik listelerinde hızla üst sıralara tırmandı.

SONBAHAR'DA BODRUM'DA KLİP ÇEKECEK

Bestesi ve düzenlemesi kendisine ait olan biri Fransızca diğerleri Türkçe şarkıların yer aldığı albümü için sonbahar aylarında Bodrum'da klip çekimleri yapacağını belirten Demirel şunları söyledi:

"Çıkardığım iki albüm Cezayir'de çok beğenildi ve Türklere olan ilgi ve sempatiyi artırdı. Bu nedenle Bodrum'un ve Türkiye'nin Cezayir'de daha iyi tanıtımı için şarkılarıma Bodrum ve Gökova'da klip çekme kararı aldım. Bu klipler Cezayir ve Türk televizyonlarında yayınlanacak. Müteahhitlik yapmak için Cezayir'e gelmiştim, ancak sanat yaşantım ve eserlerimle ile tanınmak da beni bir Türk olarak çok mutlu etti. Sahne ve konser tekliflerini değerlendiriyorum."



YA(AÖ/COŞ)