Cinemarine Sinemaları ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle 27 Eylül- 4 Ekim günlerinde düzenlenen 2'nci Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü, ardından da kokteyl düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanı'ndan başlayan yürüyüş sırasında dansçılar kamyon üzerinde gösteri yaptı.

Türk Sineması'nın ünlü isimleri Ayten Uncuoğlu, Özlem Mizrahi, Özgül Kavruk Seçkin, Şencan Güleryüz ve Aysun Metiner, kaplumbağa olarak bilinen eski Volkswagen otomobillerden Bodrumlular'a film şeridine sarılmış şekerler attı. Yürüyüş sonrası Cinemarine Sinemaları önünde düzenlenen kokteyle yönetmen Çağan Irmak, oyuncu Gökçe Bahadır, Yiğit Özşener, Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Belediye Başkan Vekili CHP'li Dursun Göktepe, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, organizasyon üyeleri ve davetliler katıldı. Cinemarine avlusunda dans ekipleri tarafından Kafkas oyunları sergilendi.

Türk filmlerinin tanıtıma ihtiyacı olduğu belirten Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, "Geçtiğimiz yıl 10 Türk filminin yönetmenlerini, oyuncularını, yapımcılarını ağırladık. Bu yıl da bir o kadar konuğumuz oldu. Türk filmlerinin tanıtımı çok önemli" dedi.

Kokteylin ardından, Çağan Irmak'ın yönettiği 'Dedemin İnsanları' filmi parasız olarak Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gösterildi.



SŞ(AÖ/SS)