Bodrum ve çevresine özgü sonbaharda yaşanan 'Sarıyaz'ın tadını, son bir haftada İskandinav ülkelerinden gelen ve sayılarının yaklaşık 20 bin olduğu belirtilen turistler Bodrum plajlarında sereserpe güneşlenerek, denize girerek çıkardı. Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığı 23 derece olarak ölçüldüğü Bodrum’a Norveç, İsveç ve Danimarka gibi Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler, dünyaca ünlü Kumbahçe, Gümbet, Paşatarlası ve Bitez plajlarının doldurdu, üstsüz güneşlendi, bol bol denize girdi. Mankenleri aratmayan Norveç ve İsveçli turistlerin sahildeki yürüyüşleri de erkeklerin nefeslerini kesti.

Hava sıcaklığının yaz günlerini aratmadığı Marmaris’te de, İngiliz ve Rus turistler İçmeler Altın Sahil ve Oteller Bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii’ndeki plajları doldurdu. 20 derece sıcaklıktaki denize giren, sahilde güneşlenen turistler su sporları yaptı, renkli görüntüler oluşturdu, ekim güneşinin tadını çıkardı.

YÜZDE 100 DOLULUK

Sonbahar rezervasyonlarında patlama olduğunu belirten Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, "Sıcak havaların devam etmesi nedeniyle Rus, İngiliz ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistler ekim ayı sonuna kadar her şey dahil sistemi üç yıldız ve üzeri konaklama tesislerimizi yüzde 100 doluluk oranına çıkardı" dedi.



YA(İÖ/COŞ)