Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde gündüz sıcaktan bunalıp plaj, su parkı ve otellerin havuzlarına akın eden turistler, geceleri de sabaha kadar çılgınca dans edip eğleniyor. Bodrum'un dünyaca ünlü Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi ile Gümbet'teki bar, disko ve eğlence mekanlarında düzenlenen ilginç yarışmalar, karaoke ve animasyon gösterilerine turistler de çılgınca eşlik ediyor.

4 DİL BİLEN HALİS BABA GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

Sivas'tan Bodrum'a gelerek aşçılık yapan evli ve iki çocuk 4 torun sahibi 'Halis Baba' lakaplı Halis Bozkurt ise ilginç kıyafeti ve sempatik tavırları ile turistlerin ilgi odağı oldu. Bozkurt, onlarca turistin kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirdiğini, birçok dostu olduğunu belirten ve İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Fransızca konuştu. Bozkurt, "Yaklaşık 38 yıldır turizm sektörünün içindeyim. Aşçılık yapıyorum ama turistlerle yakın diyaloğa girmekten de çok hoşlanıyorum. Onlar da beni çok seviyorlar. Turistlerle eğlenip şakalaşırken önemli olan rahatsız etmemek, onları incitmemek. Ciddi bir sektörde hizmet veriyoruz. Konuklarımızı ne kadar güler yüzle ülkelerine gönderirsek geri dönüşümü ve ülkemizin kazanımı o kadar iyi olur" dedi.

DANSÖZ KIYAFETLERİ İLE BODRUM SOKAKLARINDA DOLAŞTI

Londra'dan son sekiz yıldır tatil için Bodrum'a gelen finans danışmanı 36 yaşındaki Sarah Boyle, çarşamba akşamı düzenlenecek düğün ve nikah gecesi öncesinde Barlar Sokağı'nda dansöz kıyafeti ile dolaşıp arkadaşları ile birlikte dans etti eğlendi. Boyle, "Yaklaşık sekiz yıldır Bodrum'da tatilimizi geçiriyoruz. Nişanlım ve ben burada çok iyi dostluklar edindik. Türk eğlencelerini de çok seviyoruz. Dansöz kıyafeti giyip kadın arkadaşlarımla Bodrum sokaklarında dans edip eğlendim" diye konuştu.