Milas'a 15, Bodrum'a 25, Milas-Bodrum Havalimanı'na 5 kilometre uzaklıktaki Gökçeler Köyü sınırları içindeki Uyku Vadisi yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği tarihi ve ören yerlerinin başında gelmeye başladı. Pamukkale travertenlerini aratmayan 5 milyon yıllık mağaralara, cenneti andıran yeşilliklere sahip 'Uyku Vadisi'ne yaz boyunca, Bodrum, Marmaris, Milas, Didim ve Kuşadası'ndan düzenlenen turlarla gelen turistler, tesislerde kısa bir dinlenme veya kahvaltı molası verdikten sonra rehberler eşliğinde üç kilometrelik cennet turuna çıktı. Turistler, mağaraları görüp, buz gibi kaynak suları altında serinledi.

Hollanda'dan sekiz yıldır Bodrum'a tatile geldiğini belirten üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Lilye Karen, "Uyku Vadisi'ne ilk kez geldim. Mağaraları, yeşilliği ve doğasıyla cennet gibi bir yer" dedi.

Gökçeler Köyü Muhtarı Mustafa Yoran da "Uyku Vadisi gizli kalmış bir cennet. Son 4-5 yılda Muğla Valiliği'nin desteğiyle yürüyüş yolları, dinlenme yerleri yaptık. Yılın 12 ayı turist ağırlıyoruz. Uyku Vadisi'ni daha çok tanıtıp doğa ve kültür turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.



YA(AÖ/CK)