Kaza, Göltürkbükü Koyu’nda sahilden 500 metre açıkta saat 01.30 sıralarında meydana geldi. 'Aloha' adlı yatın kaptanı Mehmet Ali Pırnaz'ın kullandığı zodiac bot ile sahildeki beach clup’lardan aldığı 4 kişiyi teknelerine götüren 41 yaşındaki kaptan Musa Koçbasan’ın kullandığı deniz taksi çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle takside bulunan kadın yolculardan M.K. denize düştü. Kaptan Musa Koçbasan, kadını taksiye çıkmaya ikna edemeyince bu kez bir başka yolcu daha suya atladı ve M.K. bota alındı. Kadın yolcunun şoka girdiğini farkeden kaptan Koçbasan, hemen sahile dönerek yolcuları indirdi ve M.K’nın Bodrum Devlet Hastanesi’ne sevkini sağladı. Ardından olay yerine dönen Musa Koçbasan, kendisine çarpan zodiac botun boş olduğunu ve karaya sürüklendiğini fark etti.

Bir süre botu kullanan kişiyi arayan Koçbasan, sonuç alamayınca durumu Sahil Güvenlik’e bildirdi. İhbar üzerine 3 nolu sahil güvenlik botu olay yerine intikal ederek yüzeyden aramalara başladı. Bu sırada Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’ndan derin su arama timi istendi. 4 kişilik Marmaris ekibi, saat 06.30’da Göltürkbükü’ne ulaştı. Derin Su Altı timinin çalışmaları sonrasında Pırnaz’ın cesedi, sahilden 400 metre uzaklıkta ve 24 metre derinlikte bulundu. Pırnaz’ın cesedi Sahil Güvenlik botuna alınarak Göltürkbükü’ne getirildi.

Deniz taksinin kaptanı Musa Koçbasan, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ben 4 kişiyi götürüyordum. Bir zodiacın üzerime çok hızlı geldiğini gördüm. Gaz kolunu boşa alarak yavaşlamaya çalıştım. Ancak bana sağ tarafımdan hızla çarptı. O anda teknede bulunan bir kişi denize düştü. Onu hemen karaya götürdüm ve geri döndüm. Zodiac botu boş görünce kullanan kişinin denize düştüğünü tahmin ettim. Bir yandan aramaya yaparken bir yandan da sahil güvenliğğe haber verdim” dedi.